Zdovc: “Počinjemo od nule”

Array

U četvrtak u 20:00h Cedevita će u Domu sportova u trećoj utakmici finalne serije doigravanja HT Premijer lige ugostiti Cibonu. Susret će uživo prenositi HRT2 i Arena sport, a serija je trenutno izjednačena na 1-1.

Cedevita je bez Andrije Stipanovića loše odigrala prvu utakmicu, no u drugoj se Andrija vratio, a i momčad je bila na višem nivou pa je momčad Jure Zdovca odmah vratila stvari na početak.

“Počinjemo od nule. Mislim da smo svi mi i igrači shvatili da igramo protiv ekipe koja ima kvalitetu, koja ima karakter i koja je motivirana. Moramo se stvarno s njima potući, dati sve od sebe, biti koncentrirani, ne nasjedati na neke provokacije i raditi svoj posao. Ništa se ne mijenja. Kao što sam rekao i poslije druge utakmice, tu nema nikakvog razloga za neku radost, opuštanje ili bilo što. Moramo biti fokusirani i nastaviti gdje smo završili drugu utakmicu”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Slovenski strateg se uvjerio koliko je ovo veliki derbi.

“Ja kao stranac razumijem neke emocije kod svojih igrača i to neko rivalstvo. Tu su neki interni događaji. Puno stvari se događa, ja to ni ne čitam u medijima. Nikome nije svejedno kako će ovo završiti.”

Koliko je treća utakmica ključna u seriji?

“Nema pravila. Imam dosta iskustva s tim playoffom i svašta se tu događa. Dok nije kraj, nije kraj. To je jednostavno tako. Mi moramo ići iz utakmice u utakmicu i apsolutno napraviti sve da odigramo energetski na nivou kao što smo odigrali drugu utakmicu. Hoćemo li promašiti otvoreni šut ili pdogoditi, to je dnevna forma i na te neke stvari nemaš velikog utjecaja”, rekao je Zdovc.

Nakon što je serija izjednačena na 1-1, u svlačionici Cedevite se lakše diše.

“Sigurno da nije bila najbolja atmosfera nakon prve utakmice koju smo odigrali ispod svakog nivoa, gdje nas je Cibona sportski istukla i zasluženo pobijedila. No, mislim da su već u drugoj utakmici, kad smo pružili fizički otpor, stvari došle na svoje mjesto i da smo odigrali jednu solidnu utakmicu i zasluženo pobijedili”, izjavio je krilni centar Karlo Žganec.

Od Cedevite se u seriji i očekuje da bude fizički superiornija momčad…

“Mislim da prije svega imamo širi roster. Pogotovo nakon što se vratio Andrija, koji nam jako puno znači i s njim smo dobili nivo igre više.”

U trećoj utakmici Žganec se nada dobroj atmosferi: “Nadam se da će opet biti dosta ljudi i nadam se dobroj utakmici. Nadam se da ćemo ući kako spada, odigrati fizičko dobro i da ćemo na kraju slaviti.”

Will Cherry u nedjelju se ozlijedio, trenutno trpi bolove u leđima, no vjerojatno će biti spreman za utakmicu. Za razliku od njega, i dalje u momčadi nema Tonija Katića.

Related Articles