Dubrovnik želi natrag u viši rang

Momčad Željka Vreće misli ozbiljno. Dubrovčani su se za drugi dio sezone značajno pojačali. Stigli su dva kvalitetna pojačanja u liku novog-starog imena Josipa Glavinića koji je već nosio dres Dubrovnika kada je bio jedan od glavnih igrača u A1 ligi sa 16,3 poena i 5,1 asistencijom po utakmici. Pet godina Glavinić je proveo u Dubrovniku s kojim je pisao najveće uspjehe u povijesti kluba kada su Gospari bili peti u državi. Iako se oprostio od košarke, ipak nije mogao odbiti poziv Dubrovnika.

U karijeri je nastupao još za Clermont, Falco, Handlovu, Charleroi, Vrijednosnice, Kaštela, Kvarner, Križevce, Cedevitu i Split gdje je započeo karijeru.

Drugo pojačanje kluba je Josip Boban, bivši U-20 reprezentativac Hrvatske. 22-godišnji razigravač nedavno je raskinuo ugovor s premijerligašem, VROS Osijekom. Prije toga je dugi niz godina nastupao u sinjskom Alkaru.

Glavinić će svojim iskustvom biti od velike pomoći mladim Dubrovčanima, dok je Boban igrač s iskustvom igranja u najvišem rangu natjecanja. Gospari su na drugom mjestu Druge lige Jug, odmah iza zadarske Sonik Puntamike. Prvenstvo se nastavlja sljedećeg vikenda kada u Gospino polje stiže splitski Adriatic.