Željko Šakić: Recalcati me želio u momčadi

Array

Nakon tri sezone provedene u Hercegovini (Zrinjski, Široki), Željko Šakić (25) svoju karijeru nastavlja u Italiji, u tamošnjem prvoligašu Montegranari kojeg s klupe vodi poznati talijanski stručnjak Carlo Recalcati.

Po odlasku iz Dubrave (2010) Šakić se zaputio u Zrinjski iz Mostara gdje je proveo šest mjeseci i svojim sjajnim igrama primorao čelnike Širokog da ga dovedu među svoje redove. Prigodu mu je dao Ivan Velić koju je Šakić brzo iskoristio i postao važan kotačić u uspjesima Širokog (dva naslova prvaka i pobjednika Kupa BiH) te sjajan nastup u ABA ligi u sezoni 2011/12.

”Prije dolaska u Zrinjski bio sam na probi u Širokom gdje nisam prošao pa sam ostao u Zrinjskom s kojim sam igrao Balkansku ligu. Onda me trener Velić pozvao nakon šest mjeseci da dođem u Široki gdje sam s vremenom igrao sve bolje. Uz trenera Velića posebno moram zahvaliti kondicijskom treneru Mati Brekali koji radi odličan posao. Prošle sezone trener Vujanović mi je dao dosta ovlasti i rekao bih stavio šlag na tortu mojih igara u Širokom. Bitno je da je zadržan ostanak u ABA ligi, a nažalost nijanse su odlučivale u finalu protiv Igokee da dođemo do novog naslova i izbjegnemo plaćanje pozivnice što je veliko opterećenje za klub”.

Karijeru ća nastaviti u Italiji gdje je pristupio Montegranaru.

”Bilo je nekoliko ponuda iz inozemstva od Turske i Njemačke, ali odluka je pala na Montegranaro čiji trener Carlo Recalcati me stvarno želio u momčadi. To je mlada momčad koja je prošle sezone osvojila 13 mjesto, a bit će mi velika čast godinu dana raditi s trenerom koji je bio i izbornik Italije”.

Uvijek se u kuloarima nameće pitanje povratka Šakića u Cibonu, u klub gdje je počeo svoju karijeru.

”Moram biti iskren da ovo ljeto uopće nije bilo kontakta. Bilo je nekih mogućnosti prije dvije ili tri sezone, ali ovo ljeto me nitko iz Cibone nije kontaktirao” – zaključio je Šakić odradivši još jedan trening u Dubravi uoči odlaska u Italiju gdje će nakon Dubravinog žutog dresa od prije tri sezone nositi žuti dres Montegranara.

Related Articles