Utorak, 28 lipnja, 2022
More

  Ženska juniorska reprezentacija otputovala u Latviju

  Nakon što je svoj nastup na FIBA European Challengeru odradila ženska U20 reprezentacija Hrvatske, došao je red i na juniorke. U18 reprezentacija naše zemlje svoj FIBA European Challenger turnir igrat će u Latviji, a naše su djevojke smještene u skupinu A, zajedno s Rusijom, Latvijom, Portugalom, Njemačkom i Rumunjskom.

  U pripremnom razdoblju odigrano je šest prijateljskih utakmica, u kojima se upisalo pet pobjeda uz tek jedan poraz, što će zasigurno uliti dodatnu dozu samopouzdanja našim reprezentativkama koje čeka zahtjevan zadatak.

  Nakon što je zbog zdravstvenih problema kormilo reprezentacije morala napustiti izbornica Žana Lelas, nasljedila ju je pomoćna trenerica Tatjana Jacović  koja je u najavi turnira  za službenu stranicu HKS-a govorila  o pripremnom periodu i protivnicama koje očekuju našu reprezentaciju na turniru:

  Nakon 28 dana priprema krećemo na FIBA Challenger u Rigu. Nije službeno Europsko prvenstvo, ali cilj nam je što bolje odigrati protiv jakih protivnica i vidjeti gdje su naše igračice tehnički i taktički u usporedbi s njima.
  U grupi smo s Rusijom, aktualnim kadetskim prvakinjama Europe u ovom godištu, Latvijom i Njemačkom, ekipe koje su bile u sredini tablice A divizije, Portugal i Rumunjska su također protivnice za respekt, a mi smo povratnice u A diviziju. Pripreme smo priveli kraju bez ozljeda, ali smo imali nesreću da je glavna trenerica Žana Lelas imala jaku reakciju na drugo COVID cjepivo te je nažalost morala napustiti pripreme. Nakon njenog odlaska preuzela sam vođenje momčadi i nastojat ću s cijelim stožerom šta bolje voditi ovu talentiranu ekipu. Odigrali smo 6 pripremnih utakmica, dvije sa Češkom U18, dvije sa Slovenijom U18, po jednu s Austrijom U18 i našom U20 reprezentacijom. Imali smo ezultat od pet pobjeda i tek jedan poraz, zadovoljni smo onim što su naše igračice pokazale u tim utakmicama”

  U Latviji će boje Hrvatske braniti ovih 12 igračica:

  Vivien Nejašmić
  Dorja Iva Žaja
  Iva Pavić
  Elena Peričić
  Nika Lokica (C)
  Hana Mühl
  Magdalena Mihaljević
  Marta Ostojić
  Lina Strilić
  Nela Ljubić
  Nika Rodek
  Tea Josipović

  Stožer reprezentacije čine:

  Tatjana Jacović – glavna trenerica
  Valentina Hrženjak – pomoćna trenerica
  Stipe Bralić – trener savjetnik
  Lucia Radošević –  kondicijska trenerica
  Nadija Buljan – fizioterapeutkinja
  Vanja Petrović – liječnica
  Branka Vukičević – vođa puta
  Jelena Tomić – sutkinja na turniru  

  Raspored utakmica Hrvatske na turniru je sljedeći:

  27.7.2021. u 16:30 Hrvatska – Latvija 
  28.7.2021. u 13:30 Rusija – Hrvatska 
  29.7.2021. u 13:30 Njemačka – Hrvatska
  31.7.2021. u 13:30 Hrvatska – Rumunjska
  1.8.2021. u 19:30 Portugal – Hrvatska 

  Utakmice možete gledati na službenom YouTube kanalu latvijskog košarkaškog saveza 

  Foto:FIBA.basketball

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave