Žganec: “Jedan od bolnijih poraza do sada”

Nakon što su u polufinalnoj seriji doigravanja ABA lige ispali od Budućnosti, košarkaši Cedevite sezonu nastavljaju u nacionalnom prvenstvu. Vitamini su danas krenuli prema Splitu, a ondje će protiv istoimenog domaćina u srijedu u 17:00h igrati utakmicu 21. kola HT Premijer lige.

“Nakon ispadanja iz regionalne lige mislim da se trebamo svi okrenuti dalje prema HT Premijer ligi i sve snage usmjeriti na to da ponovno pokušamo obraniti naslov prvaka Hrvatske”, rekao je krilni centar Cedevite Karlo Žganec.

Sigurno da je momčad Cedevite još u šoku. Boli ispadanje iz serije, u kojoj su Zagrepčani u prvoj utakmici u Podgorici sve imali u svojim rukama i pobjedu su prosuli u zadnjim sekundama, dok su u trećoj utakmici bolji bili do 27. minute, nakon čega su Podgoričani napravili seriju 18-2.

“Sigurno da je iza nas neprospavana noć i jedan od bolnijih poraza dosad, no moramo se okrenuti sljedećoj utakmici.  Ne računa se prošlost, samo sadašnjost, tako da se moramo spremiti što bolje i odigrati što bolju utakmicu u Splitu.”

Cedevita trenutno u HT Premijer ligi ima omjer 18-1, a Split 11-7, no Splićani bi trenutno poljuljanoj Cedeviti u srijedu mogli ozbiljno zaprijetiti.

“Splićani imaju dobru mladu momčad, dobro su vođeni i sigurno da će tražiti svoje šanse. Mi trebamo odigrati na svojoj razini, da ne bi bilo problema”, izjavio je Žganec.