#234 Žganec: "Pokazali smo da ova ekipa ima karakter" | Crosarka.com #234

Žganec: “Pokazali smo da ova ekipa ima karakter”

Košarkaši Cedevite poraženi su i u trećoj utakmici TOP 16 faze Eurokupa. Nakon velikog rezultatskog minusa od 20 poena, Cedevita se na krilima mladih igrača vratila u egal pred kraj utakmice. No nedostajalo je snage, ali i sreće za potpuni preokret. Svoje viđenje utakmice objasnili su Jure Zdovc i Karlo Žganec.

Jure Zdovc, trener Cedevite:

“Bili smo u nekom slabom momentu, gdje je bilo puno nervoze između igrača. Čak sam ja u jednom trenutku rekao da sad sam ja najmirniji jer su svi previše nervozni. Poslije je ta nervoza izašla, u poluvremenu smo neke stvari raščistili i tražili neku petorku koja bi mogla odgovoriti. Digli smo agresivnost u obrani i onda se promijenio i sudački kriterij. Imali smo čak i šut za produžetak, no nažalost, nije nam to prvi put, nismo se držali dogovora. Šteta. Međutim, pokazali smo neki karakter. Izgubili smo, no kao što sam rekao igračima, moramo poći od dobrih stvari jer sad stvarno poslije ovog poraza moramo dobiti sve tri utakmice. To nije nemoguće jer imamo dvije utakmice kod kuće i tu zadnju u gostima protiv Budućnosti, koju bi ionako morali dobiti, ako bi htjeli ići dalje. Ostalo je sve u našim rukama, a između imamo i neke druge utakmice. Trebamo preživjeti ovaj put, odmoriti se, očistiti glave i ići dalje.”

Karlo Žganec, krilni centar Cedevite:

“Vratili smo se iz ne baš dobre situacije i imali možda priliku za pobijediti, ali na kraju nam je nedostajalo malo sreće. Malo smo na kraju pali u obrani i izgubili smo neke skokove. Uzeli su nam dva-tri skoka u napadu, poslije toga zabili koševe i na kraju su nas pobijedili. Mislim da smo pružili dobar otpor i da smo odigrali dosta dobru utakmicu. Ne smijemo se nadalje predavati ni u jednoj situaciji, što god da nas snađe tijekom utakmice. Danas smo pokazali da ova ekipa ima karakter i vratili smo se iz loše situacije. Trebamo sada nastaviti dalje raditi, odmoriti se i brzo nas čeka sljedeća utakmica.”