Žorž: Trebat će se puno toga poklopiti

Array

Sredina je srpnja što za košarku znači da teče ono najmrtvije razdoblje između dviju sezona. Nova sezona što se Sonik-Puntamike tiče započinje tek za tri mjeseca i teško je doći do nekih konkretnijih informacija vezanih za igrački pogon na kojem bi novo ustoličeni trener zelenih Marko Žorž mogao graditi najavljeni brzi povratak u A-1 ligu. Situacija je takva da se opipava bilo svih onih koji bi možda mogli odjenuti dres Puntamičana, no isto tako novopečeni drugoligaš je svima njima posljednji na listi prioriteta, što je i razumljivo s obzirom na neatraktivni rang natjecanja. Stoga lista od 12 imena koji bi trebali nositi zelene u nadolazećoj sezoni još uvijek je prazna, a vrijeme će pokazati kako će i sam Žorž istaknuti tko će na kraju biti ti na koje će moći računati.

“Trenutačna situacije je takva da se ne može ništa konkretno kazati na temu našeg rostera s kojim bi trebali ove sezone u pohod na povratak u A-1 ligu. To je realna situacija, potpuno razumljiva, jer su mnogi igrači na godišnjim odmorima te će se nešto više sigurno moći znati krajem srpnja ili početkom kolovoza. Razgovori su obavljeni sa svim igračima koji su nosili naš dres u prošloj sezoni. Oni sada trebaju staviti na vagu što im se eventualno nudi negdje drugdje, pa onda donijeti konačnu odluku. Sonik-Puntamika je u A-2 ligi i teško je očekivati da će taj rang natjecanja privoljeti nekog od njih da automatski potpišu vjernost za nadolazeću sezonu. S igračkog stajališta to je potpuno razumljivo i svi ti igrači žele prvo vidjeti je li mogu dospjeti u neki jači klub sa većim ambicijama. Tu je bitan i financijski aspekt te u tom kontekstu mi ne možemo konkurirati,” izjavio je Žorž za Zadarski list.

Je li vam u tom smislu pomogao ljetni otvoreni kamp u kojem ste dva tjedna isprobavali sve zainteresirane mlade igrače?

“Definitivno je taj kamp bio odlična stvar. Isprobali smo i doveli mnoge igrače za koje nismo znali te zapisali mnoga imena koja bi mogla biti aktivirana. U tom kampu imali smo veliku pomoć i u prisutnosti našeg trofejnog trenera Danijela Jusupa te mogu kazati da ćemo s tom praksom nastavljati svakog ljeta. Trenutačno smo u stadiju čekanja te su sve opcije otvorene, a naravno najzanimljiviji su nam igrači koji su prošle sezone bili naši članovi.”

Za brzi povratak trebat će skupiti relativno snažnu momčad. Koliko klub može popratiti tu ambiciju da se vratite u staro prvoligaško društvo već ove sezone?

“Čelni ljudi kluba su nakon završetka prošle sezone u kojoj se doživio veliki korak unatrag u odnosu na prijašnje čvrsto stali iza ambicije da se Sonik-Puntamika pokuša vratiti ekspresno u A-1 ligu. To je logički, jer je poznato da je to najlakše učiniti u sezoni nakon ispadanja. Kao trener prve momčadi sam po tom pitanju optimističan i vjerujem da će Uprava kluba učiniti sve što je u njenoj moći da se taj put povratka učini što lakšim.”

Žorž je 2005. sa Puntamikom iz A-1 ušao u A-2 ligu.

“Svojevremeno kao igrač sam bio u situaciji da smo tražili prolaz iz A-2 lige u A-1 ligu što nam je i uspjelo. Međutim, svjestan sam da se treba puno toga poklopiti kako bi to bilo ostvareno. Ni veliki novac nije garancija, jer to je sport, a u njemu je sve moguće. Tko kod na kraju bude u momčadi kad krenu pripreme mora biti svjestan da ga čeka težak rad iz kojeg moramo doći do optimalne forme i igre na kojoj ćemo graditi naše ambicije, i usput ne bi bilo loše svratiti do crkve i Bogu se pomoliti, jer svaka pomoć nam je u narednoj sezoni potrebna” zaključio je Žorž.

Related Articles