Zrakoplov Bogdanovićevog Utah Jazza jedva spašen

Na putu za Memphis čarter koji je prevozio košarkaše NBA momčadi ‘Utah Jazz’ naletio je na jato ptica. Stradao je nos zrakoplova, motori, oplata… No uspjeli su sletjeti.
“Bog je velik”, objavljuju igrači na twitteru.
Ni ne sluteći što ih čeka, hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović i suigrači ukrcali su se na let za Memphis, gdje su u četvrtak rano ujutro po hrvatskom vremenu (dva sata u noći) trebali igrati utakmicu NBA lige protiv ‘Grizzliesa’. No odmah nakon što je kompletna momčad ‘Utah Jazza’ s igračima i osobljem poletjela, u 13.15 sati po njihovom vremenu, zrakoplov je naletio na jato ptica.
Znatno je oštećen. Nastala je drama u zraku i panika. Pilot je odmah okrenuo zrakoplov i nekih 25 minuta kasnije ipak uspio sletjeti u zrakoplovnu luku Salt Lake Cityja. Prve fotografije i snimke iz zračne luke otkrile su nevjerojatna oštećenja na oplati, motorima, nosu zrakoplova:
Inače, oko 40 puta na dan zrakoplovi diljem SAD-a nalete na jata ptica, najčešće pri polijetanju i godišnja šteta na zrakoplovima zbog toga je preko 400 milijuna dolara, no samo u iznimnim slučajevima to prouzroči ovako ozbiljne probleme.
Bogdanović i suigrači trenutačno su najbolja momčadi NBA lige s omjerom 35 pobjeda i 11 poraza.

_