Zrinjevac dobio novog glavnog trenera

Iako se tijekom ljeta pojavila informacija da bi seniorsku momčad Zrinjevca 1937 mogli činiti mladi igrači Gorice ipak nije došlo do spominjane suradnje već će Vrtlare u novoj sezoni povesti dojučerašnji igrač Miron Češkić koji je naslijedio Vanju Uzelca.

”Ponuda je stigla pomalo neočekivano. Planirao sam odigrati još koju sezonu jer zaista i dalje uživam u natjecanju. Prošle godine borili smo se za ulazak u kvalifikacije za prvu ligu. Završili smo treći, ali sezona je svejedno poništena. Shvatio sam da bi mogao više dati kao trener nego kao igrač i odlučio sam se prihvatiti tu ulogu. Prošle godine bio sam uvjerljivo najstariji igrač u ekipi i vjerojatno jedan od starijih u ligi sa svojih 30 godina. Ova momčad je sastavljena uglavnom od igrača koji su tek izašli iz juniora i započeli sa seniorskom košarkom. Raspon godina je od 19 do 23 godine što meni kao mladom treneru odgovara.  Do sada sam radio uglavnom kao trener mlađih dobnih kategorija i mlada ekipa mi odgovara. Veliki je izazov ispred mene, ali smatram da sam nakon 23 godine igranja košarke, spreman dečkima prenijeti dio svog iskustva i znanja.” – kaže Češkić koji je naglasio glavne promjene unutar momčadi.

”Otišli  su Habazin, Validžić, Marcelić, Sunara i Marčev, a ja sam prešao sa igračke pozicije na trenersku. S treninzima smo počeli 1.rujna tako da nam je Kup Krešimira Ćosića došao malo prebrzo s obzirom na velike izmjene u rosteru. Pristupili su nam Stjepan Hajduković, Patrick Mance, Marko Šolaja, Tonko Puljiz, Mislav Buljan i Matej Blažević koji će igrati uz Ivana Jurineca, Frana Došena, Vjekoslava Barišića, Emanuela Lončarića, Ivana Ćorića, Filipa Čavara i Ivana Jukića koji su ostali u klubu.”
Svoju premijeru na klupi Zrinjevca 1937 ima u nedjelju kada u Domu sportova III (18.00) dolazi Podsused u okviru 1.kola Kupa Krešimira Ćosića.
”Ždrijeb nam je dodijelio ekipu s kojom smo prošle godine imali 1-1 u međusobnim susretima. Kako je prošle godine sezona prekinuta prije nego što je trebala, ovo je prva utakmica za moju ekipu. Dečki će dati sve od sebe, željni su košarke i utakmica, a rezultat nije imperativ. Jedino je bitno da sve prođe u najboljem redu i da se nitko ne zarazi kako bi i dalje mogli trenirati i početi sa ligom i utakmicama.”- zaključio je Češkić koji kreće u prvi samostalno seniorski trenerski posao nakon što je niz godina radio kao trener u mlađim kategorijama.

Related Articles