Zubčić potvrdio odlazak u NBA razvojnu ligu

Array

Donedavni član Cedevite Tomislav Zubčić, koji je s klubom prije nešto više od mjesec dana raskinuo ugovor, pronašao je novi angažman. Riječ je o momčadi koja nastupa u razvojnoj NBA ligi, odnosno NBDL momčadi Oklahoma City Blue.

Zubčić je profesionalnu karijeru započeo u Cibonu, kojoj je u juniorskim danima pristupio iz matičnog Zadra. Nakon gotovo pet sezona u dresu Vukova, 2013. godine prelazi u Lietuvos rytas, ali nakon samo pola sezone provedene u litavskom klubu na početku sezone 2013/14. potpisuje za Cedevitu. Prije tri godine ovaj 210 centimetara visoki centar izabran je na NBA Draftu kao 56. izbor od strane Toronto Raptorsa, a od ovoga ljeta prava na njega nakon razmjene su pripala Oklahoma City Thunderu. Uprava momčadi u kojoj igraju košarkaške zvijezde Kevin Durant i Russell Westbrook odlučila je iskoristiti prava na Zubčića najprije kroz njihovu razvojnu momčad, a ukoliko se tamo dokaže moguća je i opcija potpunog aktiviranja prava izbora na ovog 25-godišnjaka.

Zubčić je bio članom hrvatskih mladih reprezentacija, a najveći uspjesi su bronca 2008. godine s europskog prvenstva s U-18 reprezentacijom, a s istim je uzrastom, tada U-19, godinu dana kasnije osvojio također broncu na svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu. S hrvatskom seniorskom reprezentacijom bio je na nekoliko priprema, a najbliže odlasku na veliko natjecanje bio je ovog ljeta, kada je kao posljednji ispao iz kombinacija izbornika Velimira Perasovića uoči Europskog prvenstva.

Ever since I started playing basketball as a kid, my goal was to play with the best. After a sudden split-up with BC…

Posted by Tomislav Zubčić on Tuesday, 15 December 2015

Related Articles