Žuti uvjerljivo nadigrali Kaštelu i uhvatili priključak

Array

Županijskim derbijem između Splita i Ribola Kaštele s natjecanjem je započela i Liga za ostanak, koja će nam na kraju dati jednog od sudionika dodatnih kvalifikacija za popunu A1 lige sljedeće sezone.

Split je u natjecanje krenuo s one pozicije koje će na koncu biti potrebno izbjeći, one posljednje, sa samo dvije prenesene pobjede iz prvog dijela natjecanja. Žuti su posljednju natjecateljsku utakmicu odigrali prije gotovo mjesec dana, no s druge strane, to je dalo priliku njihovom novom treneru Ivici Buriću da osvježi i posloži momčad uoči biti ili ne biti dijela sezone.

Kaštelani su pak, s druge strane, u nešto komotnijoj situaciji. Barem zasada, budući da su iz prvog dijela prenijeli četiri pobjede. Računica Lige za ostanak reći će da su to čak tri pobjede više od Splita – Ribola je ove sezone dvaput svladala Žute te stoga ima i bolju međusobnu bilancu.

Prvih deset minuta susreta proteklo je u laganoj rezultatskoj prednosti Splićana koji su se, nakon trice Tešije i koševa Glavinića i Dijana, u 17. minuti uspjeli osjetnije odvojiti i pobjeći na 13 koševa prednosti (39:26). S pet uzastopnih ubačaja, zaostatak Ribole ubrzo je prepolovio Biočić, međutim, prvo poluvrijeme je novom splitskom tricom zaključio Dijan za 42:33 Splita na velikom odmoru.

Po izlasku iz svlačionice, bolje su reagirali Kaštelani, koji su se preko Šipića i Biočića u 24. minuti potpuno vratili u utakmicu (51:50) pa se činilo da nas do kraja očekuje uzbudljiv i neizvjestan susret. Međutim, nakon Burićevog time-outa, uslijedio je uragan Žutih koji su pet minuta ostavili goste bez koša iz igre i serijom 20:2 do kraja treće dionice riješili susret u svoju korist.

Posljednja četvrtina tako se svela tek na odrađivanje posla za Split, kojemu je ova uvjerljiva pobjeda nedvojbeno dala potrebni zamah i samopouzdanje u hvatanju priključka za konkurentima u borbi za ostanak u ligi.

Među šestoricom dvoznamenkastih, s po koševa najviše su se istaknuli Toni Dijan (10sk, val 28) i Stipe Tešija (7sk). Ivan Ćubela je sa 17 ubačaja bio najefikasniji kod Ribole, dok je Dino Šipić dodao 15, a Toni Biočić 14 koševa.

U sljedećem kolu Split će potpuni priključak za konkurencijom tražiti u Osijeku kod Vrijednosnica, dok je momčad Ribola Kaštele slobodna.

Related Articles