Zvezda ukrotila vodstvo Zadra i odnijela bodove

Array

U Krešinom domu su Zadar i Zvezda zatvorili 9. kolo ABA lige. Gledali smo zanimljiv i srčan nastup hrvatske momčadi, koja je dobrim dijelom utakmice bila u prednosti. Valja pohvaliti posjetu; dvorana je bila gotovo do kraja ispunjena, a navijanje nije jenjavalo kroz čitavu utakmicu.


ABA liga, 9. kolo, 20. studeni:

Zadar – Crvena zvezda 76:88 (23:19, 22:23, 9:29, 22:17)

Zadar: Knowles 17, Bašić 3, Ivanov 4, Kraljević, Jelenković, Krajina 9, Bostić 14, Vuković 4, Brzoja 12, Špralja 10, Božić 3

Crvena zvezda: Kešelj , Radičević 3, Dangubić 8, Lazić 10, Antić, Dobrić 11, Feldeine 13, Apić, Rochestie 14, Lessort 9, Jovanović, Bjelica 20


Zadar je odlično otvorio utakmicu i većim dijelom prve četvrtine imao prednost. Na 15:15 Špralja i Bostić postižu trice za plus šest Zadra. Potom Bjelica s lilnije slobodnih bacanja ubacuje četiri poena i smanjuje prednost. U drugoj Zadar ne posustaje. Špralja je bio posebno inspiriran; postiže sedam od devet prvih poena u četvrtini. Na veliki se odmor otišlo kod 45:42.

U nastavku Zadar odlazi na 49:44, a onda slijedi ogromna serija Zvezde. Feldeine i Bjelica odvode prvo srpsku momčad u vodstvo, da bi seriju nastavio Lazić. Semafor je pokazivao 49:61, ali na Višnjiku pjesma nije prestajala.

Igrači Zvezde u tim su trenucima totalno kontrolirali igru. U napadu su stalno dolazili do otvorenih šuteva, a u obrani su neutralizirali rivala. I ono kako-tako izrađenih akcija Zadra završavalo je neefikasnim šutem; utakmicu su tako završili izuzetno skromnim šutem za tri poena (7/27). Uža rotacija igrača stratega Aramisa Naglića svakako nije bila olakšavajući faktor za hrvatskog predstavnika i posljednja je dionica bila bez rezultatske neizvjesnosti, s obzirom na to da se u nju ušlo kod rezultata 54:71.

Zadar počinje sa zonskom obranom i pravi seriju od 10:0, od čega je Knowles ubacio sedam poena. Tako su domaćini smanjili prednost na minus 11. Rochestie postiže tricu, ali Zadar nastavlja inspirirano i neshvatljivim faulom Lessorta, Krajina ide na liniju slobodnih bacanja i smanjuje na samo minus osam (70:78) pune četiri minute prije kraja. Mala iskra nade o nekom preokretu na Višnjiku se upalila, ali odmah u idućem napadu večeras sjajni Bjelica tricom gasi i to malo nade. Do kraja se nije puno toga mijenjalo i srpska momčad iskusno okončava utakmicu i uzima bodove s Višnjika.

Zadrani su na pretpostljednjem mjestu na omjeru 3-6, a Zvezda je na 7-2.

Iduće kolo igra se 4. prosinca, kad će Zadar ići u goste Megi Bemax, dok će Zvezda odmjeriti snage s Igokeom.

 

 

 

 

 

Related Articles