Zvezdu napušta pola momčadi

Array

Dugo je ljeto pred upravom Crvene zvezde. Sezonu su završili ipak pobjednički, osvajanjem nacionalnog prvenstva. S obzirom na roster, sezona je promašena, ponajprije zbog gubitka statusa Euroligaša i poraza u finalu ABA lige od podgoričke Budućnosti. Klub će napustiti nekolicina dosadašnjih stožernih igrača, a i potrebno je pronaći novog trenera. James Feldeine i Mathias Lessort, bez obzira što imaju dvogodišnji, odnosno trogodišnji ugovor, napuštaju “Crveno-bele” zajedno s Taylorom Rochestijem. Peru Antića čeka standardno veteransko pitanje: Mirovina ili ne? Ostati bi, kako stvari stoje, trebao Alen Omić. Slovenski reprezentativac se pokazao kao pojačanje te je naglasio kako bi želio ostati.

Mnogi igrači su se pokazali kao promašaji, posebno Milko Bjelica i Dylan Ennis koji su na kraju završili u Španjolskoj čim je završila ABA liga. Klub pritišću i zaostale obveze prema pojedinim igračima iz proteklih godina, a to bi zasigurno moglo utjecati na budžet. Zvezda će svim silama “napasti” regionalnu ligu jer je to sigurna karta za Euroligu u sezoni 2019./2020. Osim toga, potrebno je pronaći i trenera. Mnogi bi željeli na klupi srpskog prvaka vidjeti Sašu Đorđevića i Karija Pešića, ali to je moguće jedino u nekom neočekivano ludom raspletu.

Zanimljiva je činjenica da je novi trener Cedevite, Sito Alonso, nuđen prvo Zvezdi. Ipak, pregovore je blokirao Košarkaški savez Srbije zbog “neobičnog” pravila da se ne može zaposliti strani trener koji nema osvojen određeni broj trofeja u svojoj karijeri.

Zasigurno Zvezdaše čeka “vruće ljeto”, a to bi moglo i u konačnici utjecati na “krvnu sliku” ABA lige.

Related Articles