Srbija izborila polufinale s Rusijom

Array

Košarkaši Srbije posljednji su polufinalisti EuroBasketa u Istanbulu. Svladali su Talijane s 83:67. U nešto tvrđoj utakmici od jučerašnjih četvrtfinala, naši su susjedi odličnom obranom došli do svog drugog uzastopnog europskog polufinala.

Srbija – Italija 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19)

(Statistika)

U utakmicu se ušlo nešto teže s obje strane pa su tako Srbi svoje prve poene postigli tek nakon četiri i pol minute igre. Talijani su otvorili utakmicu serijom 5:0, no ubrzo se ušlo u ritam koš za košem i prva četvrtina završila je rezultatom 18:17 za Srbiju.

Ipak, u drugoj četvrtini Srbi ubacuju u brzinu više te zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj obrani i timskoj igri dolaze do lakih poena i postepenog rezultatskog odvajanja. Tricom Milana Mačvana tri minute do kraja poluvremena Orlovi su došli do najvećih 11 poena prednosti (38:27), koju su zadržali do kraja poluvremena (44:33). Vrijedi izdvojiti da su Talijani u prvom poluvremenu skupili tek sedam skokova, čak 15 manje od Srba.

Sredinom treće četvrtine Srbi su došli do najveće prednosti +15 (52:37) i činilo se da će utakmica krenuti u jednom smjeru, no Talijani se nisu predavali i do kraja četvrtine uspjeli su smanjiti na -11 (59:48). Bogdan Bogdanović nikako nije mogao pronaći svoj šut za tri i prve tri četvrtine završio je bez pogođene trice (0/7).

U posljednjoj četvrtini Srbi kontroliranom košarkom nisu dopustili Talijanima opasnije približavanje. Bogdanović je svojom prvom tricom prelomio utakmicu, da bi dvije i pol minute do kraja novim poenima i dodatnim slobodnim bacanjem odveo Srbe na +16 (77:61). Zatim je Vladimir Lučić zakucavanjem postavio najvećih +18. Utakmica je ipak završila jednosmjerno i Orlovi su zasluženo ušli u polufinale, u kojem ih čekaju Rusi.
Kod Srbije je odličnu all-around utakmicu odigrao Bogdanović, unatoč katastrofalnom šutu za tri (22 poena, 6 skokova, 4 asistencije, trice 1/9), a pratili su ga Mačvan s 13 i Lučić s 11 poena. Talijane je predvodio Marco Belinelli s 18 poena.

Related Articles