#234

Cedevita nadigrala Krku

Cedevita je večeras u Domu košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu odigrala pripremnu utakmicu protiv slovenske Krke i pobijedila sa 88:63. Trener Zagrepčana Jure Zdovc bio je bez Roka Ukića, Ivana Ramljaka i Filipa Krušlina (njih trojica dobili su poštedu nakon povratka iz reprezentacije), Chris Johnson je još uvijek u Kini, a Marko Arapović već je duže ozlijeđen. Međutim, dobra je vijest što je danas zaigrao Will Cherry (bio ozlijeđen), koji je kao startni playmaker pokazao da će Cedevita ove sezone od njega imati velike koristi.
Momčad Jure Zdovca već je u prvoj četvrtini pokazala da je puno bolja momčad. Gosti su u početnih 10 minuta zabili samo šest poena i prva dionica završila je s vodstvom Zagrepčana 20:6.
U drugoj četvrtini Cedevita je nastavila držati vodstvo. Istina, Slovenci su se u odnosu na prvih 10 minuta ipak podigli. No, na veliki odmor otišlo se sa 43:25 za Zagrepčane, uz 10 poena Andrije Stipanovića, devet Cherryja i osam Nicholsa kod Cedevite i 11 poena Maja Kovačeviča kod Krke.

Ni u drugom poluvremenu pobjeda Cedevite nije dolazila u pitanje. Darko Bajo zaključio je u ulazu treću četvrtinu na 69:43, a u četvrtoj su gosti uspjeli donekle ublažiti poraz. Poslije utakmice trener Cedevite Jure Zdovc je izjavio:

“Malo je bilo mrtvo. Vidio sam u poluvremenu prema tome kako su se igrači zagrijali da su mislili da je utakmica gotova. Onda smo nekako pali, dozvolili smo suparniku da se razleti i bilo je malo nervoze. Barem s moje strane zbog toga što imamo dosta novih stvari da treniramo i opet, kao i zadnji put, imamo dosta materijala. Neki igrači su bili na nivou, neki nisu bili. Ne podcjenjujem suparnika, ali ipak moramo znati da Krka nije na našem nivou.”

“Na sreću tu je Roko koji me zna, ali nije se lako uključiti. Dosta taktičkih stvari za neke igrače su sasvim nove, drugačije su od ranije i sigurno će trebati neko vrijeme. No, dobra je stvar što Roka znam, a Krušlin i Ramljak imaju energiju i volju, tako da se time može puno toga nadoknaditi.”

Dobra je vijest što će se uskoro priključiti reprezentativci Roko Ukić, Filip Krušlin i Ivan Ramljak.

U ravnomjerno raspoređenoj minutaži Cedevitu su predvodili Nichols s 20 poena, Stipanović sa 16 poena te Kevin Murphy i Džanan Musa s po 14 poena.

Kod Krke je prvi strijelac sa 18 poena bio Jošilo.

Cedevita – Krka 88:63 (20:6, 23:19, 26:18, 19:20)
Cedevita: Katić 0, Cherry 11, Jordano 0, Perković 5, Murphy 14, Nichols 20, Musa 14, Bajo 4, Stipanović 16, Žganec 4, Tončinić 0
Krka: Ritlop 0, Šiška 5, Jančar Jarc 0, Škedelj 10, Osolnik 6, Bratož 0, Stipaničev 0, Đapa 6, Jošilo 18, Kovačević 14, Vidrih 0, Fifolt 4