Cedevita osvojila još jedan Kup Krešimira Ćosića

Array

U polupraznoj zadarskoj dvorani odigran je finalni susret Kupa Krešimira Ćosića između dva zagrebačka kluba, Cedevite i Cibone. Može se reći zaslužena pobjeda Cedevite rezultatom 86:74. MVP-om turnira proglašen je William Cherry, koji je u finalu zabio 31 poen.


Finale Kupa Krešimir Ćosić, 17.veljače

Cedevita – Cibona 86:74 (14:21, 27:15, 22:19, 23:19)

(Cherry 31, Musa 12, Nichols 10 – Bilinovac 13, Žorić 12, Rozić 11) 


Iako je Cibona na samom početku povela, Cedeviti nije dugo trebalo da nametne svoj ritam. Laganu prednost održavali su sve do tri minute prije kraja prve četvrtine. Cibona se na krilima Bilinovca budi te radi seriju 9:0 i prednost okreće na svoju stranu. Uz par promašenih šuteva Cedevite, iskorištava priliku te povećava svoju prednost. Nakon prvih deset minuta, Vukovi imaju plus sedam, 14:21.

Na početku drugog dijela, Cibona nastavlja u istom ritmu. Uz mini seriju, dostiže prednost od čak deset poena. Vitamini im ipak ne dozvoljavaju da odu na osjetniju razliku. Uz pokoju grešku Cibone, za to je najzaslužniji Cherry, koji s tri trice drži Cedevitu u egalu. Do samog kraja prvog poluvremena, Cedevita se probudila i okenula rezultat u svoju korist, 41:36. Treba napomenuti da je Cherry u prvih 20 minuta zabio 17 poena, sve u drugoj četvrtini.

Nakon predaha, oba kluba u utakmicu ulaze čvrsto. U prvoj polovici treće četvrtine, Cibona je u par navrata uspjela istopiti Cedevitinu prednost s poluvremena, no svaki put kada bi došli u egal, Cedevita kao da bi se trgnula i vratila prednost na sedam, osam poena. Tim ritmom četvrtina je odigrana do kraja. Ukić zabija tricu sa sirenom pa je nakon 30 minuta rezultat 63:55.

Posljednjih deset minuta Cedevita je uspijevala održavati prednost ne dozvoljavajući Vukovima da se približe i dovedu utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Tricom Cherrya, pet minuta prije kraja, odlaze na plus 14, a isti igrač nedugo nakon toga postiže koš za najveću prednost na utakmici, 17 razlike. Cibona nije uspjela napraviti nikakvo iznenađenje kako bi vratila utakmicu u neizvjesnost. Iako su se Vukovi držali većim dijelom utakmice, raspoloženi Cherry i ostatak ekipe bili su prejaki da bi Cibona napravila iznenađenje i pobijedila.

 

Related Articles