Split nije imao odgovor za Petruševa, Mega uvjerljivo slavila

Točno u podne bio je zakazan susret između Mega Soccerbet i Splita u sklopu 9. kola ABA lige, a domaćini su slavili rezultatom 91:75.

Nakon poraza tijekom tjedna kod Šibenke u hrvatskom prvenstvu, Split je stigao na gostovanje u predgrađe Beograda. U uvodnim minutama gledali smo izjednačenu igru sa stalnim promjenama vodstva, da bi Cazalon u zadnjoj minuti prve četvrtine sa sedam vezanih poena doveo domaćine do vodstva 29:22 nakon 10 minuta igre.

U drugoj četvrtini obje su momčadi podigle razinu agresivnosti, a trener Žutih Ivica Skelin objašnjavao je tijekom dva timeouta svojim igračima da ih jedino obrana može vratiti u utakmicu. Stigla je Mega i do dvocifrene prednosti, ali su Splićani preko Čampare i raspoloženog Vrankovića uspjeli spustiti zaostatak na podnošljivih 40:33 na velikom odmoru.

Umiranje u košarkaškoj ljepoti nije bilo ono čime je bila počašćena treća dionica dvoboja, poeni su padali vrlo teško, a u takvoj igri bolje se snalazila domaća momčad. U 28. minuti Mega je stigla do najvećih +15, a Petrušev je u zadnjoj sekundi treće četvrtine postigao poene za vodstvo domaće momčadi rezultatom 61:44.

U zadnjih 10 minuta Splićani nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Megi koja je odradila posao do kraja te slavila s 91:75. Ovim porazom, Split nakon devet odigranih utakmica ima tri pobjede i šest poraza, dok je Mega na odličnom omjeru 7:2.

Kod pobjednika je najbolji pojedinac bio fenomenalni Filip Petrušev s čak 32 poena i 8 skokova. Bolji od ostalih kod Splićana bio je Čampara s 12 poena.

U sljedećem kolu, Split će u petak, 11. prosinca na Gripama ugostiti Krku iz Novog mesta.

Related Articles