Sonik Puntamika u završnici slomila otpor Škrljeva

Sonik Puntamika je na domaćem parketu upisala uvjerljivu pobjedu nad Škrljevom rezultatom 81:69. Zeleni su pružali kvalitetan otpor sve do posljednje dionice, odnosno posljednje dvije minute kada su plus jedan (67:66) pretvorili u dvocifrenu prednost.

Bolje su startali gosti s uvodnih 2:9 na krilima Arslanagića i Vrgoča, ali ubrzo su domaći stabilizirali igru te je većim dijelom odnos snaga bio izjednačen. Zeleni su prvu dionicu zaključili s plusom od dva poena na semaforu, odnosno 18:20.

U drugoj dionici domaći na krilima Cvitkovića preokreću rezultat te dolaze do najvećih plus osam. Vladović je zatim dobro odreagirao u završnici pa se na odmor odlazi s rezultatom 40:34. Daniel Zovko bio je odličan večeras te je zajedno s Rašićem nakratko doveo Puntamiku na plus sedam u drugom dijelu, ali gosti se nisu dali slomiti te su održali rezultat u egalu. U zadnjih deset minuta se ulazi s rezultatom 61:59.

Uslijedio je period “usporenije” i nepreciznije igre. Zeleni su se u igri držali sve do same završnice, to jest posljednje dvije i pol minute kada ih Zadrani ostavljaju na samo tri poena i tu priči dolazi kraj. S 24 poena je Zadrane predvodio Zovko, a Cvitković je ubacio 16.

Kod gostiju su se istaknuli Arslanagić sa 16 i Boban s 12 poena.

 

Related Articles