Zadar dočekuje Split, Helbich: “Moramo iskontrolirati Splitov napadački skok!”

Košarkaši Zadra večeras dočekuju Split u drugoj utakmici polufinalne serije.

Splićani su u prvoj utakmici slavili s 10 koševa razlike te momčad koja je prošle sezone osvojila duplu krunu više nema pravo na krivi korak ukoliko i ove sezone žele do trofeja.

U tri ‘Dalmatinska derbija’ koja su ove sezone odigrana na Višnjiku Split je upisao dvije pobjede što daje naslutiti da Zadrani večeras neće imati nimalo lagan posao.

“Ključno će biti da iskontroliramo njihov napadački skok i da im ne damo velik broj pokušaja iz drugog napada. Ako zadržimo koncentraciju, i budemo strpljivi kroz 40 minuta doći ćemo u priliku pobijediti utakmicu. Nakon toga u Splitu bi onda ponovno sve bilo otvoreno i mislim da će šanse biti opet podjednake”, izjavio je u najavi susreta trener Zadra, Srđan Helbich.

Bursać: „Sve osim pobjede bio bi veliki neuspjeh“

Aleksandar Bursać u prvoj polufinalnoj utakmici sudjelovao je sa sedam poena i pet skokova te je bio najbolji igrač svoje momčadi u +/- rubrici – Zadar je upisao sedam koševa više od Splita dok je Bursać bio u igri.

aleksandar-bursac-zadar
Aleksandar Bursać (FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin)

“Smatram da ne treba puno govoriti što se tiče utakmice broj dva. Svi znamo što nas očekuje i nadam se da smo svi svjesni što trebamo napraviti. Naravno, idemo na pobjedu i svaki drugi ishod bio bi veliki neuspjeh za našu ekipu. Moramo skupiti redove, nismo imali puno vremena za nekakvu tugu nakon poraza u Splitu, i nemamo što drugo nego idemo, kako se kaže jako u utakmicu. Očekujem i nadam se s da će s pravim pristupom stići i pozitivan ishod!”

Izravan prijenos utakmice možete pratiti na ArenaSport televiziji (20:30 sati).


FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Related Articles