Zadrani rutinski preko Cibone za treću pobjedu u nizu

Zadrani ukrotili Vukove u sjajnoj atmosferi na Višnjiku.

U 5. kolu regionalne AdmiralBet ABA Lige odigrao se najveći derbi hrvatske košarke. Košarkaši Zadra lakše od očekivanog ukrotili su “Vukove” na domaćem terenu te uspisali treću pobjedu u nizu na regionalnim parketima. Zagrepčani će se za prvu pobjedu morati strpiti još najmanje jedno kolo.

U uvodnim minutama nismo se nagledali najbolje košarke te se podosta griješilo s obje strane. Velik naboj i čvrstina rezultirali su mnogobrojnim slobodnim bacanjima. Kod Zadra je povukao Luka Božić zabilježivši 12 poena od Zadrovih 21. Prvu dionicu zaključio je Jakov Mustapić tricom uz zvuk sirene. Rezultat je glasio 21:21.

Druga četvrtina započela je podjednako kao i prva uz podosta grešaka u predaji lopte pogotovo s gostujuće strane. Ova četvrtina bila je potpuno u znaku Darija Drežnjaka koji je trima tricama podebljao zadarsko vodstvo na 11 razlike. “Cibosi” serijom 9:3 vračaju rezultat u kakav-takav egal te smanjuju razliku prije poluvremena. Još jednim košem uz zvuk sirene ovoga puta Luke Božića završila se druga četvrtina vodstvom Zadra od 10 razlike, odnosno 45:35.

Treća četvrtina bila je prijelomna u ovome susretu. Cibona se mučila s realizacijom dok je Zadar praktički zabijao napad za napadom, pa je na semaforu stajalo najvećih 24 razlike. Zadnja četvrtina je bila samo formalnost te su domaćini mirno priveli susret kraju održavajući razliku.

Najistaknutiji u redovima gostiju bili su Mustapić sa 19 te Buljan sa 12 poena. Domaćine je predvodio standardni Luka Božić sa 35 poena, a pratio ga je Drežnjak sa 23.

Idući susret u sklopu regionalne lige košarkaši Zadra gostuju kod zahuktale Mege, dok Cibona dočekuje Mornar na svom parketu.

Related Articles