18. međunarodni streetball turnir Metković 2014.

Array

Pod medijskim pokroviteljstvom portala Crosarka, u Metkoviću će se 18. srpnja održati jaki međunarodni turnir u uličnoj košarci za juniore, seniore i veterane.

Košarkaški klub Metković otvorio je jučer dugo očekivane prijave za ovogodišnji, 18. po redu, Međunarodni streetball turnir METKOVIĆ 2014. koji će se odigrati 18. srpnja u Metkoviću. Organizator je osigurao bogate novčane i druge nagrade i atraktivan program za publiku, želeći promovirati košarku u dolini Neretve kao plodno tlo iz kojeg dolaze mnogi kvalitetni košarkaši poput Dubrovčana Ante Tomića ili Mostarca Bojana Bogdanovića.

Nastup su najavili i viceprvaci svijeta iz 2012. godine na FIBA 3×3 World Touru u Miamiju, ekipa Cedevita Statista iz Trogira te ekipe iz Zadra, Šibenika, Sinja, Splita, Dubrovnika i Hercegovine, što je već samo po sebi dovoljan razlog za dolazak u Metković i ostalim ekipama i posjetiteljima.

U cjelodnevnom programu u Metkoviću ulaz za gledatelje je besplatan, a moći će se pratiti ogledi ponajboljih ekipa ulične košarke iz cijele regije u tri kategorije, juniorskoj (14-18), seniorskoj (18+) i veteranskoj (35+). Glavna nagrada seniora iznosi visokih 7.500 kuna, ali ni finalisti neće ostati uskraćeni pa će tako i oni kućama ponijeti 3.500 kuna. Juniori i veterani kući će ponijeti po tisuću kuna, a uz njih i ostale nagrade pokrovitelja ovog najdugovječnijeg sportskog turnira u Metkoviću. Kotizaciju plaćaju samo seniori u iznosu od 200 kuna, dok su ostale kategorije oslobođene plaćanja kotizacija, a svi igrači i publika moći će nastupati i u natjecanju u tricama i pogotku s centra, također za novčane nagrade.

„Pozivamo sve igrače, koji igraju uličnu košarku sve od Zadra do Dubrovnika, od Sarajeva preko Širokog, Ljubuškog, Čitluka sve do Mostara i Čapljine, ne nužno samo iz regije, da dođu u Metković i prijave svoju ekipu, bit će ovo turnir za pamćenje. Iako je seniorski turnir zaista vrlo atraktivan, ne treba zaboraviti da će i juniorski biti također atraktivan, a onaj veteranski je uvijek garancija dobre zabave. Prijavite se putem naše facebook stranice u svega par klikova, a ostalo prepustite nama. Garantiramo vam dobru košarku i još bolju zabavu“, rekao je Josip Brečić, predsjednik Košarkaškog kluba Metković koji sa svojim suradnicima iz kluba predano radi na organizaciji turnira posljednja tri mjeseca.

Dodajmo još kako će se ždrijeb obaviti 17. srpnja u 12 sati, a rezultati će se objaviti odmah po izvlačenju. O Međunarodnom streetball turniru Metković – www.facebook.com/streetballmtk Međunarodni streetball turnir u Metkoviću održava se već osamnaestu godinu, a na njemu su do sada nastupili brojni poznati sportaši iz regije, mahom bivši i sadašnji sportski profesionalci, bilo u košarci, rukometu ili nekom od ostalih popularnih sportova. Od ove godine dobio je u svom imenu i riječ „međunarodni“ te tako i službeno naznačio da se radi o turniru na koji dolaze ekipe i iz susjedne Bosne i Hercegovine.

 

streetball Metković - plakat

Related Articles