26. izdanje najstarijeg ljetnog košarkaškog kampa u Hrvatskoj

ENBEA Ljetni košarkaški kamp za početnike, srednje i napredne košarkašice i košarkaše od 6 do 16 godina, održati će se ovoga ljeta po dvadeseti i šesti puta za redom. Kamp će biti realiziran u smjenama po 6 dana i jednoj smjeni od 11 dana u razdoblju od 26. lipnja do 06. srpnja 2022.

Ovoljetno izdanje ponovno će biti realizirano u prekrasnom turističkom naselju u blizini Zadra „Zaton Holiday Resort“, u kojem će svi polaznici i polaznice moći uživati u višesatnom programu košarkaških treninga, utakmica i natjecanja kao i u nizu zabavnih sadržaja resorta tijekom cijelog dana od jutra do navečer.

Smještaj svih sudionika će biti organiziran u apartmanskim kućama s tri zvjezdice a prehrana u restoranu resorta koji ima uslugu s četiri zvjezdice.

Cijelodnevna animacija (Igre na plaži, aqua aerobik, jumping centar.)

Aspekt sigurnosti je najvažniji kod vježbanja, stoga će se program košarke izvoditi na otvorenim košarkaškim terenima prekrivenim plastičnom testiranom podlogom koja ima vertikalne rešetke koje apsorbiraju udarce kako bi se smanjio rizik od kratkoročnih i dugotrajnih ozljeda mišića i zglobova najmlađih košarkašica i košarkaša dok uče, vježbaju i natječu se za vrijeme boravka u kampu. Dnevni program boravka kampa ispunjen je jutarnjim treninzima tehnike košarkaške igre, poslijepodnevnim treninzima individualne taktike igre, odnosno primjenom tehničkih košarkaških elemenata u situacijama igre kako bi svaki polaznik poboljšao razumijevanje košarkaške igre. Večernji sati do večera su rezervirani za utakmice, turnire u 3×3 košarci i natjecanja.

STJECANJE NOVIH VJEŠTINA I SAMOPUZDANJA

Direktor kampa magistar košarke Šime Kumanović, istiće kako ENBEA ljetni košarkaški kamp nudi fokusiran i intenzivan trening koji je neophodan za napredak. Izvedba svake polaznice i polaznika će se poboljšati kako budu stjecali nove vještine i gradili vlastito  samopouzdanje u opuštenom okruženju Zaton Holiday Resort-a. Na ENBEA ljetnom košarkaškom kampu, svako dijete imati će mogućnost intenzivno vježbati do 4 sata dnevno s strenerima fakultetskog iskustva koji mogu pružiti kvalitetnu poduku u cilju poboljšanja vlastitih vještina i time se približiti svojim ciljevima, zabaviti se, izaći iz kampa s novim prijateljima zabavnim uspomenama koje mogu trajati cijeli život. Stoga pozivam svako dijete da dođe uroniti u ovaj sjajan sport na ENBEA ljetnom košarkaškom kampu.

ZABAVA I DRUŽENJE NA PRVOM MJESTU

Osim košarkaškog programa, svaki sudionik kampa moći će uživati u druženju sa svojim vršnjacima između treninga i natjecanja u svim dostupnim atraktivnim sadržajima kampa u kojima će im podršku davati profesionalni tim animatora Zaton Holiday Resorta, igre na plaži i moru, zabava i igra na poligonu napuhanaca na moru, zabava u aquaparku resorta, večernja zabava u velikom amfiteatru kapaciteta od oko tisuću mjesta na kojem se svake večeri izmjenjuju tematski programi (Multi Talent Show, plesna večer, filmska večer, igrokazi, natjecanje u vještinama…) uz svakodnevni disco program do 22:30 sati. ENBEA tim organizira vlastitu animaciju djece pa će tako svaki polaznik moći sudjelovati  u poslijepodnevnim igrama (orijentacijsko trčanje, starinske dječje igre na pješčanoj plaži, košarkaški izazovi i košarkaški kviz) te večernjim programima (filmska večer, game večer i večer društvenih igara).

Sigurniji uvjeti treniranja na terenima s plastičnom podlogom koja svakom polazniku omogučava usredotočenost na vježbanje i igranje a ne na ozljede.

NAGRADE ZA SVE KAMPERE

Za svoj uloženi trud i ostvareni uspjeh kao i za primjerno ponašanje, svaki polaznik ili polaznica može osvojiti neku od nagrada koje će zasigurno razveseliti svakog dobitnika (medalje, hudice, torbe, vrečice za sportsku opremu, majice i kape kampa …)

ENBEA.NET

ENBEA ljetni košarkaški kamp je savršeno mjesto za one koji vole košarku i žele sjajno kampersko iskustvo.

Više detalja o kampu su lako dostupni na službenoj internetskoj stranici kampa: www.enbea.net

TRADICIJA „ENBEA“ LJETNOG KOŠARKAŠKOG KAMPA DUGA 26 GODINA

Prvo izdanje košarkaškog kampa s najduljom tradicijom u Hrvatskoj realizirano je na ljeto 1997. godine u kampu za djecu i mladež „Veli Jože“ u Savudriji. Tijekom šest smjena kampa po osam dana, sudjelovalo je ukupno 524 polaznika iz Hrvatske i inozemstva. Bilo je to razdoblje kada u Hrvatskoj nije djelovao niti jedan košarkaški kamp pa su djeca dobnog uzrasta od 6 do 16 godina brzo napunila svih šest smjena kampa u kojem su se mogla družiti, igrati i veseliti se uz treniranje i igranje košarke.

U drugoj godini kampa, zbog velikog interesa, kamp se održao na dvije lokacije u osam smjena po osam dana u Savudriji i Baškom polju za cijelo vrijeme trajanja ljetnog odmora učenika a na njemu je sudjelovalo 1128 najmlađih košarkaša i košarkašica iz zemlje i inozemstva.

Ogromna posjećenost kampa se nastavila i u idućim izdanjima u Savudriji 1998. i 1999., Baškom polju 2000., potom na otoku Visu 2001., pa u Rogaču na Šolti 2002., 2003. i 2004. na otoku Obonjanu kod Šibenika, 2005. u hotelskom naselju Katoro kod Umaga, 2006. u Zelenoj punti u Kukljici na otoku Ugljanu , 2007. i 2008. u Zaton Holiday resortu kod Zadra, 2009. u odmaralištu Luša u Brodarici kod Šibenika, 2010. u Tribunju i Zagrebu, od 2011. do 2015. ponovno u Savudriji u kampu Veli Jože a od 2016. do danas ponovno u Zaton Holiday Resortu kod Zadra koje, u turističkom naselju dizajniranom za obitelji s djecom u kojem svi sudionici kampa mogu istinski uživati u opuštenom raspoloženju u svim zanimljivim i atraktivnim sadržajima resorta.

VIŠE OD PETNAEST TISUĆA POLAZNIKA KAMPA I ANDREW BOGUT

U prvih 25 godina kampa, na kampu je sudjelovalo više od 15 tisuća djevojčica i dječaka, dobnog uzrasta od 6 do 16 godina iz zemlje i inozemstva (Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Belgije, Austrije, Njemačke, Albanije, Kosova, SAD-a…) a kamp su kao gosti ili aktivni sudionici, posjećivali mnoga poznata košarkaška imena, istaknuti košarkaši i treneri. Zasigurno najpoznatije ime koje je posjetilo ENBEA kamp je  Andrew Bogut, poznati australski košarkaš, hrvatskog porijekla koji je godinama bio član niza NBA timova (Milwaukee Bucks, Golden State Warriors, Dallas Mavericks, Los Angeles Lakers); Danko Cvjetičanin, Veljko Mršić, Aleksandar Petrović, Slavko Trninić, Zmago Sagadin, Boško Pepsi Božić, Vic Pruden…

TRADICIJA OD 26 GODINA KONTINUIRANOG ODRŽAVANJA „ENBEA“ LJETNOG KOŠARKAŠKOG KAMPA

1997. Savudrija
1998. Savudrija
1999. Savudrija i Baško Polje
2000. Savudrija i Baško Polje
2001. o. Vis
2002. Rogač (o. Šolta)
2003. o. Obonjan
2004. o. Obonjan
2005. Umag (Katoro)
2006. Kukljica (o. Ugljan)
2007. Zaton (Zaton HolidayResort)
2008. Zaton (Zaton HolidayResort)
2009. Brodarica
2010. Tribunj i Zagreb
2011. Savudrija
2012. Savudrija
2013. Savudrija
2014. Savudrija
2015. Savudrija
2016. Zaton (Zaton HolidayResort)
2017. Zaton (Zaton HolidayResort)
2018. Zaton (Zaton HolidayResort)
2019. Zaton (Zaton HolidayResort)
2020. Zaton (Zaton HolidayResort)
2021. Zaton (Zaton HolidayResort)
2022. Zaton (Zaton HolidayResort)

Related Articles