Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  3×3: Ugori osvojili Šibenik

  U nedjelju se održao tradicionalni turnir Basket Toura u Šibeniku, u spomen na hrvatskog košarkaškog velikana Dražena Petrovića, a turnir je obilježio veliki broj prijavljenih ekipa i zanimljive završnice.

  - Advertisement -

  Kod dječaka u kategoriji U-12 koji su pokazali zavidno košarkaško umijeće najbolja je bila ekipa Hrenovke za koju su igrali Luka Ramadža, Roko Petrović i Lovre Matešić a za prvo mjesto bili su bolji od svojih vršnjaka iz ekipe Brzi i žestoki 8:7.

  U kategoriji juniora koji su ove godine postigli odličan uspjeh osvajanjem trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske titulu su osvojili igrači iz No name (Ivan Spahija, Pavao Paić, Ivan Baljkas). Finalna utakmica protiv Cap Cap (Domagoj Šarić, Danijel Milekić, Vjeko Zorić) bila je vrlo neizvjesna a pobjednika smo dobili tek u produžetku i to rezultatom 16:15.

  Seniori su u kvalifikacijskoj fazi igrali u četiri skupine a najbolje dvije iz svake išle su u četvrtfinale. Škabrnja (Božo Škara, Marko Škara, Ivan Kaštropil, Jakov Plazonić) je u prvom bila uspješnija od Ninja kornjača 15:8, a Mosa Fowiki (Hrvoje Ćuska, Paolo Marčev, Antonio Mišić) je u vrlo zanimljivom susretu nadigrao Kese 13:11.

  U preostala dva četvrtfinala šibenski Ugori (Karlo Mirčeta, Marko Borić, Josip Dučkić, Tomislav Boljat) lagano su se obračunali s Galebovima (15:4), a Brig s Umjetnicima (15:5).

  U prvom polufinalu zadarski Mosa Fowiki je predvođen Hrvojem Ćuskom lakše od očekivanog pobijedio Škabrnju 15:8, dok je drugo polufinale između Ugora i Briga bilo vrlo neizvjesno, a pobjedu 13:12 uz veliku podršku publike odnose Ugori.

  Prije finalne utakmice gledali smo natjecanje u tricama na kojemu je najveću preciznost pokazao Paolo Marčev. Svakako treba istaknuti i odlične nastupe splitske breakdance atrakcije Unit X koja je u pauzama zabavljala prisutne.

  Finale puno bolje otvaraju Ugori te predvođeni Josipom Dučkićem održavaju prednost do samog kraja i velike pobjede protiv Mosa Fowikija 15:9. Ovom pobjedom osvojili su 200 bodova u poretku regije Jug za odlazak na Masters najboljih regionalnih ekipa koji će se održati početkom kolovoza u Rijeci a s kojega će pobjednik ići na prestižni Fiba World Tour.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE