A-1 Žene: Pregled nekompletnog drugog kola

Array

Danas su odigrane četiri utakmice drugog kola prve ženske košarkaške lige. Jedina neizvjesna utakmica odigrana je u Puli gdje su domaće igračice poražane od rivala iz Rijeke.


Rockwool Pula – Pleter 59:61 (16:21, 34:40, 46:49)

Rokwool Pula: Đukić 3, Pačkovski 8, Bedalov 18, Čičić 9, Đikić 9, Kekezović 6, Zubak 2, Blažević 4, Ramljak, Jakelić.

Pleter: Blažević, Marošević, Božić 6, Prgomet 3, Mršić 2, Kovačević 19, Hajdin, Miličević, Toone 15, Tomić 16, Milković, Marošević.


Nakon odigrana dva kola u novoj sezoni A-1 lige košarkašica, u rubrici pobjede kod Rockwool Pule još uvijek stoji nula. Nakon uvodnog gostujućeg poraza u Omišu, “rockwoolice” su poražene i u Pattinaggiu od riječkog Pletera koji je slavio rezultatom 59:61.

Premda su na kraju bodovi mogli ostati i u Puli, pobjeda Riječanki je zaslužena ako ni zbog čega drugoga, onda zbog činjenice da su većim dijelom susreta izgledale kao ekipa koja ima glavu i rep te koja zna po što je došla i kako to izboriti. Nasuprot njih, stajale su domaće igračice koje nisu znale iskoristiti svoje prednosti, igrale su sporo s loptom koja je kružila oko gostujuće zone do iznemoglosti, a onda bi obično završila u krivim rukama.

Premda je u Pulu doveo 12 igračica, šest su bile tu samo da dodaju šugamane tijekom minute odmora, a od preostalih šest opasnost je prijetila samo od Kovačević, Tomić i Toone. Prava ekipa bi svoju veću rotaciju znala iskoristiti da brzim protokom lopte izmori protivnice na kojima su u nastavku vidjelo da “dišu na škrge”, kao i da naplati popriličnu razliku u visini, “rockwoolice” to nisu uspjele i stigao je poraz.
Nakon početnih 0:4 domaće su košarkašice zabile osam koševa u nizu i – stale. Prva četvrtina završena je s 16:21, s tim da su u njenoj samoj završnici gošće promašile dva polaganja. Domaća igra bez igre nastavila se i u drugoj dionici te se na odmor otišlo pri rezultatu 34:40.

Početkom treće četvrtine gošće su u dva navrata imale plus deset (34:44 i 38:48), da bi onda uslijedilo pet minuta igre bez ijednog koša. Puljanke su u tim trenucima igrale nešto bolje u obrani, no zato je na drugoj strani Bedalov promašivala slobodna bacanja, Zubak zicere, a Đukić trice.

“Sušu” je prekinula Čičić koja je spojila tricu i dvicu, Đukić je pridodala tricu i u posljednjih dese minuta “rockwoolice” su ušle samo s tri koša zaostatka (46:49.

Napadačka bezidejnost na obje strane nastavila se u posljednjoj dionici te su gošće u četiri minute zabile dva, a domaće košarkašice niti jedna koš. Tad se ukazala Đikić koja je spojila dva ubačaja iza linije 6,75 metara za vodstvo “rockwoolica” (54:53 – 36′), no umjesto da im to bude poticaj da napokon zaigraju kako znaju i umiju, uslijedilo je par lopti bačenih u bunar i prednost je opet otišla na gostujuću stranu.

Nadu je vratila Bedalov koja je 40 sekundi prije kraja zabila dvicu i dodatno slobodno bacanje za 59:60, da bi nakon promašaja Riječanki loptu odluke u svoje ruke uzela Đukić i promašila tricu, te je nakon brzog prekršaja Kovačević stigla ubaciti još jedno slobodno bacanje za konačnih 59:61


Šibenik – Studenac Omiš 77:58 (24:15, 43:22, 64:34)

Šibenik: Petković 2, Mašić 15, Dujić I., Dujić A., Gambiraža 12, Mišura, Periša 5, Semren 15, Di Maulo, Vrsaljko 18, Križanac, Bačić 10
Studenac Omiš: Pezo 4, Vrvilo 10, Kalajžić 13, Šerić 6, Prka Anić 12, Jerčić 11, Dinčić, Puljić, Podrug , Vlahov, Baučić Dilber2, Vrkić


Od samog početka susreta domaće igračice su nametnule svoj ritam i preko raspoložene Ane Vrsaljko polagano gradile svoju prednost u prvoj četvrtini. Njihove suparnice nikako nisu mogle pronaći igru iz prvog kola te su svi njihovi pokušaji padali u vodu.

Kako je utakmica bila jednosmjerna i kako je pitanje pobjednika bilo riješeno već u prvom poluvremenu treneri obiju ekipa su dali skoro svim igračicama priliku da zaigraju u ovom susretu.


Zadar – Novi Zagreb 48:90 (13:29, 26:54, 39:69)

Zadar: Štrmelj 8, Baždarić, Erslan M. 4, Marin 8, Sikirić 1, Nikpalj 8, Erslan A. 6, Majstorović 5, Milovac 5 , Radovčić, Frakin 3, Pavičić
Novi Zagreb: Cigić 6, Ciglar 12, Trebec 4, Pascua 6, Komplet 8, Dojkić 10, Karčić 4, Jurić 5, Ivanković 15, Raksanyi 14,Stojsavljević 4, Bura 2


Onoga trenutka kad se trener Lupica odlučio doći u Zadar u punom sastavu jedino pitanje je bilo s koliko će razlike završiti susret. Tako je i bilo.

Iako su Zadranke nošene svojim navijačima pružile dostojan otpor aktualnim prvakinjama više od toga se nije moglo.
Visina Luce Ivanković i razlika u kvaliteti je bila vidljiva u većem dijelu susreta te je na kraju uvjerljiva pobjeda pošla put metropole.

Zadrankama ostaje zadovoljstvo što su pružile vrlo dobru igru većim djelom susreta i to im može dati dodatni poticaj za nastavak sezone.


Gospić – Medveščak 31:120 (9:34, 19:57, 23:101)

Gospić: Romac 2, Devčić G. 2 Kolačević, Devčić P. 2, Došen 10, Bunčić 3, Pavletić, Starčević 4, Brkljačić K. , Brkljačić M. 8
Medveščak: Begić 22, Perić 8, Džankić 8, Šegota 2, Borović 19, Šeda 7, Todorić 10, Tičac 4, Majstorović 17, Radoš 10 , Premasunac 13, Livajušić


Gospićanke su se na svom Balinovcu još jednom dokazale kao potpuno nedorastao protivnik bilo kojoj ekipi u prvoj Hrvatskoj ligi.

Na još veću njihovu žalost ovoga puta su za protivnice imale ekipu Medveščaka koja nije imala nikakve milosti.
Sami podatak da su u prve tri četvrtine zabile preko 100 poena dovoljno govori o susretu.

Related Articles