A-2 Sjever: Čakovec bolji od Rudara

Array

Pripremnu utakmicu odigrali su u Murskom Središću domaći Rudar Cimper i jedan od glavnih favorita za prvo mjesto lige A2 Sjever, Čakovec. Rudar je igrao oslabljen neigranjem Srneca, Mikulaja, Frančića i prvog razigravača Varge, dok je Čakovec bio bez Kranjčeca i Horvata.

Domaći igrači Rudara tijekom cijele su utakmice na terenu imali juniora, nekad i dva, dok su kod Čakovca utakmicu igrali bez ijednog juniora u sastavu. Podsjetimo, pravilo za prvenstvene utakmice je da tijekom cijele utakmice jedan junior mora biti u igri.

Iskusnija momčad Čakovca zasluženo je slavila, uvjerljivo s 46:79. Domaći Rudar, kojem je ovo bila prva pripremna utakmica dobar je otpor pružao u prvoj i trećoj četvrtini, a Čakovec je bio uvjerljiv u drugoj i četvrtoj.

Oba trenera su bila zadovoljna utakmicom, jedino je treneru Rudara raspoloženje pokvarila ozljeda koljena kapetana ekipe Mladena Tkaleca.

Luka Prprović, košarkaš sezone u Međimurju, odigrao je utakmicu za Čakovec, a to vjerojatno znači da je odlučio igrati za njih i sljedeće sezone. To momčad trenera Brune Kovačića svrstava na sam vrh favorita za naslov prvaka A-2 lige.

Rudar Cimper u subotu 8. rujna igra protiv drugog najvećeg favorita prvenstva, Grafičara iz Ludbrega, također u Murskom Središću, a početak utakmice je u 18 sati.

Rudar Cimper – Čakovec 46:79 (12-15, 18-39, 37-61)

Rudar Cimper: Radiković 12, Bedi 10, Cilar 8, Dodlek 6, Tkalec 6, Perčić 2, Bogdan 2, Podkrajac, Levačić, Korbelj, Vinko-Novak. Trener: Damjanović
Čakovec: Prprović 13, Gospočić 11, Šolja 10, Drk 8, N. Novak 7, Biševac 7, D. Terek 5, Juras 5, M. Novak 4, Pustić 4, Ostoja 3, M. Terek 2 .Trener: Kovačić

Related Articles