Razigravačica New York Libertyja potpisala za Novi Zagreb

Array

Leilani Mitchell, prvi playmaker WNBA momčadi New York Liberty, vodit će igračice Novog Zagreba u pohodu na drugi krug Eurolige. Već sad možemo reći kako je Leilani igračica s najvećim pedigreom koja je ikad nastupala za neki ženski hrvatski košarkaški klub.

Posljednje tri sezone igrala je za ASPTT Arras u Francuskoj, s kojim je ostvarila najveći uspjeh kluba plasmanom u finale Eurocupa 2011. godine. U svojoj karijeri osvajala je brojna osobna priznanja, pa je tako i u Francuskoj bila imenovana za najbolju stranu igračicu i članicu prve petorke francuske lige.

“Nakon nedolaska Maurite Reid svi su očekivali da nećemo uspjeti pronaći tako dobrog igrača. Međutim, mi smo doveli – još boljeg. Leilani Mitchell konstitucijski podsjeća na Ivu Ciglar, međutim od Ive se razlikuje postignućima u karijeri, prije sve onoj WNBA, gdje je stizala, sa svojim klubom, do konferencijskog finala i polufinala u više navrata. Mitchell je jedna od najboljih pet razigravačica u WNBA, pravi vođa ekipe koji je vrlo opasan igrač jer može proći, dodati ali i zabiti. Može zabiti i unutar i izvan linije trice. Naše mlade razigravačice Šerić, Butina, Dojkić, Kukolja, Tadić i Pačkovski imat će od koga učiti ove sezone. Čvrsto vjerujemo da je Lei, kako je od milja zovu, upravo ono što smo trebali da nam pomogne na putu do našeg cilja – drugog kruga Eurolige i naslova državnog prvaka. Sretni smo što imamo takvu igračicu u ekipi, naše ambicija sada imaju podlogu”, izjavio je trener Lupica, Vladimir Ivanković.

“Pravi play, posebno u Euroligi, bitan je za ekipu. Treba znati kad povući, a kad stati. Vjerujem da je klub povukao pravi potez dovođenjem Leilani Mitchell”, rekla je najbolja Lupica, Sandra Mandir.

Leilani će zbog obaveza u WNBA ligi svoj debi pred zagrebačkom publikom imati nakon prvog studenog, ali na vrijeme da pojača Lupice pred najvažnije euroligaške izazove protiv Praga, Mondevilla i Polkovica.

Related Articles