A1 kvalifikacije: Šibenik lako s Belišćem

Array

Šibenik je na Baldekinu, pred petstotinjak gledatelja, pobijedio Belišće i sada je usamljen na vrhu, bez poraza. Prvak istoka je samo u prvoj i početkom druge četvrtine koliko – toliko parirao domaćinu koji su do kraja lako kontrolirao igru i rezultat.

[rezultat id=365]

Domagoj Bašić je tricom u četvrtoj minuti odveo domaćine na 11:2, a Filip Vukičević već sredinom četvrtine podiže na dvoznamenkastu prednost (15:4). Gosti prvih deset minuta završavaju s ipak pristojnih šest razlike zaostatka.

Ponajviše zahvaljujući Goranu Vidakoviću, koji je u početne tri minute drugog dijela ubacio dvije trice, Belišće dolazi na 24:22. Nakon toga utakmica ide u jednom smjeru, Narančasti rade brzu seriju od 7-0, a do 16. minute i 14:3. Na poluvrijeme odlaze s visokih 47:30.

Do kraja utakmice momčad Antuna Katalenića nije uspjela doći na jednoznamenkasti zaostatak tako da je Jeronimo Šarin dao priliku skoro svim igračima da osjete parket.

Kod Šibenika najviše koševa je postigao Bašić (22), a Ivan Grgat je imao najbolju valorizaciju (24 – 18 poena, 7 skokova i 5 asistencija). Dobru partiju su pružili Filip Vukičević (upisao dupli učinak od 11 koševa i 10 skokova) te Martin Junaković  koji je završio utakmicu s 13 ubačaja,7 skokova i 5 asistencija. U sastavu Belišća Vidaković je postigao 20, Marko Soldo 18, a Kristijan Preglej 17 poena uz čak 16 skokova.

Sutra u Zagrebu igraju Hermes analitica i Škrljevo (18:45), a sljedeće kolo Belišćani dočekuju Analitičare dok Šibenčani putuju u Čakovec.

Related Articles