A2 centar: Mnogo promjena u ligi, Šanac seli na zapad

Array

U prostorijama HKS-a održan je sastanak predstavnika saveza i klubova A2 lige Centar. Tom prigodom obavljen je ždrijeb lige koja će početi 12. listopada, ali i dalje nije poznat dvanaesti klub koji će se natjecati. Biti će to Agrodalm ili Podsused, drugo i trećeplasirani klub iz B1 lige.

Podsjetimo, prošle se sezone natjecalo jedanaest klubova zbog odustajanja Susedgrad-Moslavine tako da nitko nije ispao, a ove sezone novi član je Zapad kao pobjednik B1 lige. Razlog ulaska još jednog predstavnika iz nižeg ranga (Agrodalm/Podsused) leži u tome što je Šanac Karlovac ove sezone preselio u A2 zapad. Natjecanje će tako biti dodatno oslabljeno jer je Šanac bivši prvoligaš koji je godinama u samom vrhu tablice.

Ako spomenuti dvojac neće biti u mogućnosti igrati, natjecanje će i sljedeće sezone brojati 11 klubova odnosno možda čak i manje zbog teške financijske situacije dijela klubova.

O favoritima u ovom trenutku je teško pričati jer većina klubova niti ne zna u kojem će sastavu istrčati u novu sezonu. Ipak, valja istaknuti Hermes Analiticu koja je zadržala kostur momčadi iz prošlosezonskih kvalifikacija te Dubravu. Mladost bi također mogli svrstati u krug favorita jer će i dalje biti Cedevitina fijala. Za očekivati je da će se u toj momčadi kaliti Lovro Mazalin, a nedavno je dogovorena suradnja s Lukom Pešutom, bivšim igračem Zrinjevca, Zagreba, Zaboka i Dubrovnika.

Također, kako se neslužbeno doznaje, Kaptol više neće surađivati s Cibonom nego će to sada činiti Zrinjevac. Momčad više neće voditi Josip Sesar nego Ivan Kapov, a u ekipi bi trebali biti ovoljetni U16 reprezentativci Nik Slavica, Bruno Skokna, Ivan Zubac i Toni Kumanović.

Raspored prvog kola je sljedeći: Mladost – Agrodalm/Podsused, Samobor – Zrinjevac, Zapad – Bosco, Rudeš – Hermes Analitica, Gorica – Maksimir i Kaptol – Dubrava.

Related Articles