A2 Zapad: Škrljevo i ovu sezonu favorit

Array

Nakon dugo vremena i Zapad će imati maksimalni broj klubova u ligi. U toj regiji je od prošle sezone karlovački Šanac, a nove ekipe su Jadranka iz Lošinja, Labin te Kraljevica koja se nakon godinu dana pauze vratila u prvoligaško društvo. U odnosu na prošlu sezonu nema Opatije i Istre.

Posljednja dva prvenstva prvak je bio Škrljevo, stabilan klub sa sposobnom upravom. I ove godine najavljuju pohod na A1 kvalifikacije, nadaju se da bi treći puta mogli biti malo uspješniji. Pretprošle su bili na pragu A1, razigravali su s Križevcima, dok su prošle bili u konkurenciji do posljednjeg kola.

Trener Zoran Dragojević u sezonu kreće s jakim rosterom u kojemu nisu prvi strijelac A1 kvalifikacija Franko Filipović (Njemačka), Rudolf Jugo (Slovačka), Zdeslav Zorić (Crikvenica), Miran Lipovščak (Zamet) i zaštićeni igrač za A1 kvalifikacije iz Zagreba Marko Milekić. Ne sumnjamo da će neki od njih, ako sve bude išlo prema planu, na kraju sezone nastupiti u bijelo-zelenom dresu, pogotovo se to odnosi na Filipovića, Juga i Milekića.

Došli su bivši igrač Kvarnera Josip Surina, Crikvenice Krešo Kozlevčar, Nereo Gržinić iz Pazina, mladi Luka Prostran iz Kastva, a aktivirao se i Krešimir Černeka. Trener Dragojević najavljuje pohod na novi naslov prvaka, a kao najveće konkurente vidi u pulskim klubovima, Stoji i Pula 1981.

Stoja (2) će i ove godine biti ponajveći konkurent Škrljevu u borbi za naslov prvaka. S klupe ih vodi Vladimir Korošec koji ne skriva ambicije, ali ipak smatra da ipak imaju slabiji roster nego sezonu prije: Naravno da se kao trener i sportaš svakodnevno budiš sa idejom da ostvariš najviši cilj, a to je osvajanje prvog mjesta. Međutim, situacija je takva da u odnosu na prošlu sezonu u ovu ulazimo sa „oslabljenim kadrom“, ali na neki način zdravijim jer smo se okrenuli mlađim snagama.

Iskusni Dalibor Mezulić će uz igračku ulogu dobiti i onu pomoćnika trenera, nedostaju Alex Percan, Gregor Belina (Pazin), a u Cedevitu su otišli mladi 16-godišnjaci Toni Perković i Leon Dubroja dok se Lovro Bulešić (interes Cibone) odlučio na ostanak. S jedne strane mi je drago što su otišli u Cedevitu, a s druge mi nije jer smo željeli tu generaciju polako ubacivati u prvu ekipu. Zakinuti smo za njihov odlazak i krivo mi jer smatram da su ovdje imali idealne uvjete za napredovanje. Naravno da i Cedevita nudi puno mogućnosti, ali na jedan drugačiji način. Tamo je puno veća selekcija i veća borba. Njihovi odlasci još su jedna potvrda kvalitetnog rada u klubu – rekao je Korošec.

Stoja
Foto: Assist One

Šanac (5) je pokazao da može biti vrlo neugodna momčad. Tako će biti i u novoj sezoni, pogotovo u drugom dijelu. Otišli su Antonio Kraljić i Dominik Pastuhović (Duga Resa), a novi igrači su Jakov Škrtić, Neven Božić i Fran Turković, bivši igrači koji su prošle sezone nastupali za Dugu Resu.

Za otprilike mjesec dana košarci se nakon duljeg izbivanja vraća bivši igrač Zagreba Darko Novosel, a od ozljede koljena i operacije također se oporavlja i mladi Sven Lukačić, zaštićeni igrač koji bi i bez toga statusa ima mjesto u prvoj petorci.

Pula 1981 (6) u novu sezonu ulazi s novim trenerom i s ambicijama da budu bolje plasirani od šestog mjesta na kojemu su završili prošlo prvenstvo. Robert Škrlec je pri preuzimanju dužnosti najavio “dobar posao”: Želim se isprofilirati kao trener te da se moj potpis vidi na parketu. Jedno je sigurno, a to je da će me se tijekom utakmica čuti kako sa strane urlam, skačem i navijam, a možda donesem i nešto novo što će se sviđati ljudima koji će nas gledati.

Aljoša Konjević i Marin Grgurev zbog fakultetskih nisu u rosteru, a pojačanje je 24-godišnji Martin Mlinarić, igrač s koledž iskustvom koji je studirao u SAD. Ovaj vikend su Puležani najavili dobru sezonu pobjedom u gostima 76:55 protiv Ghie Staff u Kupu Krešimira Ćosića.

Nakon prvog kola biti će sve mnogo jasnije. Kastav(5) gostuje kod Škrljeva, Šanac u Pazinu, Pula u Rovinju, a Crikvenca dolazi na parket Stoji. Novi A2 ligaš Jadranka na vrućem parketu u Lošinju dočekuje Zamet, a Labin Kraljevicu.

Raspored utakmica 1. kola:

Škrljevo – Kastav
Jadranka – Zamet
Rovinj – Pula 1981
Ghia Staff – Šanac Karlovac
Labin – Kraljevica
Stoja – Crikvenica

Related Articles