Danas starta A2 Istok: Liga bez izrazitog favorita

Array

Iako su izvučeni parovi s 11 klubova, na kraju će se liga na Istoku igrati u punom formatu. Jedanaest klubova u konkurenciji i Vrijednosnice OS Darda van konkurencije. Radi se o drugoj momčadi Brokera koja je zamijenila ime i mjesto igranja s prvom ekipom.

Virovitica (10) je imala želju ove godine igrati u regiji Sjever i pribavila je za taj prelazak potrebna obećanja. No, odustanak Križevaca od A1 prouzročio je promjene u tri regije. Novi prvoligaš Gorica je otvorilo mjesto Zapruđu, Križevci su postali novi A2 član Sjevera dok se Virovitica “vratila” tamo gdje je igrala i prošle godine, na Istok. Dugo godina su zajedno, svake godine su sve bolji i mogli bi mnogima pomrsiti račune.

Sudeći prema dostupnim podacima iz klubova, liga bi ove godine mogla biti manje kvalitetna u odnosu na prošlu. Skoro svi klubovi imaju “kratku klupu”, mnogo njih ima problema sa zaštićenim igračima, a par odličnih imena neće započeti drugoligaško prvenstvo. Tako ćemo prvog strijelca Brunu Čelebiju pratiti u A1, drugi Ivan Platenik je ostao u Australiji, Filip Kordić se preselio u Centar…

Aktualni prvak Borovo (1) u prvenstvo ulazi bez većih promjena. Uprava i vodstvo kluba je isto, roster je neznatno promijenjen, a i ambicije su visoke. Nositelji će biti iskusni Mihael Bekavac, Dario Pušić, Igor Škrlec i Danijel Katavić. Ako ga nije u međuvremenu riješio, problem ekipi Dade Volodera mogli bi predstavljati igrači zaštićenog godišta. U dosadašnjim pripremnim utakmicama njihov učinak nije bio visok.

Vukovar (2) je pretrpio najviše izmjena. Kordić je u VERN-u, Boris Dugandžić je upitan, nema ni Aleksandra Pejakovića, Hrvoja Tustonića, Nikole Tadića. Pojačali su se s Raičem, Grgićem i centrom Banićem. Iz Vinkovaca je u ekipu Sanjina Kalaice došao još jedan igrač, radi se o zaštićenom Alan Mesiću (1998).

Snagu Požege (3) moći ćemo vidjeti već u prvom kolu kada dočekuju Borovo. Za očekivati je da će momčad s iskusnim Slavenom Soldom na čelu i ove godine biti u vrhu lige. To se ne bi reklo i za Osječki sokol (4) koji je ostao bez par mladih igrača, a njihov domet mogli bi znati nakon utakmice protiv osječkog Olimpa (9).

Belišće (4) je znatno oslabljeno u odnosu na prošlu sezonu, Dino Dogan napustio je klub, Tin Ikić ima fakultetskih obaveza, a upitan je i Hrvoje Čamagajevac. Da još uvijek imaju ekipu vrijednu respekta pokazali su nedavno kada su u konkurenciji tri A2 ligaša iz regije Centar i Sjever (VERN, Podravac, Grafičar) iznenađujuće osvojili turnir u Virju. Predvodili su ih iskusni Kristijan Preglej i mladi Marko Soldo koji bi uz Damira Markotu i Gorana Vidakovića trebali biti oslonac momčadi.

Uz ogled Požege i Borova najviše pažnje biti će usmjerene na utakmicu između prošlogodišnjeg iznenađenja Rekord Tima (6) i Đakova (7). Dok nekompletni Rekord u pripremnim utakmicama nije bio na očekivanoj visini, Đakovčani pojačani s prvoligaškim igračima Antunom Hrkačem i Tomislavom Radošem su pokazali da mogu biti pritajeni favorit prvenstva. Ono što im nedostaje je igrač zaštićenog godišta, do sada je to bio nadareni Stjepan Hajduković (1999).

Još nismo spomenuli Vinkovce (11) i Županju (8). Njihova međusobna utakmica je već u nedjelju kada ćemo moći vidjeti njihove domete.

Utakmice 1. kola:

Vukovar – Virovirica (subota, 16:30)
Olimp Inspekt ING – Osječki sokol (subota, 18:00)
Vinkovci – Županja (nedjelja, 17:00)
Belišće – VROS Darda (nedjelja, 18:00)
Đakovo – Rekord Tim (nedjelja, 19:00)
Požega – Borovo (nedjelja, 19:00)

Related Articles