#234

Druga ABA liga: Split uvjerljiv protiv Vršca

Počela je Druga ABA liga. Naš predstavnik Split je u prvom kolu ugostio Vršac. Splićani su ove sezone složili ozbiljnu momčad te su to već sada pokazali. Vrlo dominantno i snažno su izgledali izabranici Anzulovića. Tijekom cijele utakmice su vodili te su na kraju uvjerljivo slavili rezultatom 87:69.


Druga ABA liga, 1. kolo, 27.9.2018

Split – Vršac 87:69(24:12, 26:9, 19:20, 18:28)

(Morris 21, Gabrić 14 – Kapetanović 14, Brkić 12)


Rekao je prije utakmice Anzulović kako ćemo ove sezone gledati vrlo požrtvovan Split koji će svaku utakmicu dati sve od sebe i govorio je istinu. Splićani su fantastičnom obranom, trkom i šutom potpuno uništavao Vršac u prvom dijelu. Split danas nije dao disati Vršcu. Bili su nepogrešivi te su već nakon četvrtine dvoznamenkastu prednost. Možda se moglo očekivati malo bolje goste u drugoj četvrtini, ali je priča bila ista. Split je zabijao, Vršac griješio i tako u krug. Fantastični Split je na poluvremenu već dobio utakmicu. Uz to što su dobro igrali u prvom dijelu treba pohvaliti dva stranca u dresu žutih Cobbinsa i Morrisa koji su se stvarno pokazali u najboljem svijetlu.

U drugom dijelu ista priča. Domaćin nije dopustio priključak gostima iako mora se priznati Vršac je bio puno precizniji u drugom poluvremenu. Počeli su i oni nizati trice, ali ništa im to nije vrijedilo jer očajni su bili u obrani. Na kraju je Vladimir Anzulović odlučio dati priliku svojim mladim igračima te je zbog Vršac ublažio konačni rezultat, ali to ne umanjuje činjenicu da je Split danas svojom fenomenalnom igrom odlično ušao u novu sezonu.