Goran Filipović: Vjerujem da će Široki biti najbolji kada bude najpotrebnije

Array

Naš novinar Krešimir Pavković je popričao s nekadašnjim mladim reprezentativcem Hrvatske te bivšim igračem KK Splita, Goranom Filipovićem, koji je ovo ljeto potpisao za HKK Široki.

Kako ti se sviđa nova sredina u Širokom Brijegu?

U Širokom sam zadovoljan, momčad je složena od baze domaćih igrača koji su odradili već nekoliko seniorskih sezona i klub se odlučio da tu zalihu domaćeg talenta ozbiljnije iskoristi za nadolazeću sezonu i za sezone u budućnosti. Dečki su željni i voljni raditi te je na treningu ogromna želja za dokazivanjem i natjecanjem, a to je ono što mi se najviše sviđa u ovoj okolini.

Koja su tvoja očekivanja u nadolazećoj sezoni?

Moja očekivanja su prvenstveno vezana za igru momčadi. Najstariji igrač je 95. godište i nije nikakva tajna da nemamo nekog prevelikog iskustva, osim trenera koji je dosta toga prošao. Morat ćemo igrati brzo i agresivno, kako u obrani tako i u napadu te ritmom lomiti protivnike, a za takvu igru će trebati vremena i strpljenja, kako bi uspjeli doći do perfekcije. Do početka prvenstva je još nešto manje od tri tjedna, vjerujem da ćemo biti najbolji kada bude najviše trebalo.

Da li ti se bilo teško prilagoditi na promjenu sredine?

Nije. Mnoge dečke poznajem, neke sam gledao, a neke znam iz reprezentativnih selekcija, tako da mi je s njima lako na terenu i izvan njega. Kažem, bitno je da se svi dobro prilagode na brzu košarku, jer to je jedini način da napravimo dobar rezultat ove sezone.

Što misliš o lošim rezultatima hrvatske reprezentacije? Misliš li da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo?

Svjetsko prvenstvo još nije izgubljeno. Imamo još četiri utakmice. Vjerujem da će treneri i igrači koji budu tu dati sve od sebe. Uz jednu dobru kemiju sve je moguće nadoknaditi.

Pratiš li NBA košarku? Kakva očekivanja imaš od naših igrača?

Iskreno, NBA pratim jedino u vrijeme doigravanja. Bilo bi lijepo kada bi svi naši košarkaši uspjeli doći do playoffa i pri tome imali jednu značajnu rolu. Konkretno ne mogu ništa govoriti,  jer ne pratim previše NBA, više volim europsku košarku.

Jesi li zadovoljan dosadašnjim razvojem karijere te koje bi ciljeve volio ostvariti u godinama koje su ispred tebe?

Ovo je moj prvi angažman izvan Splita. Vjerujem da sam napravio dobar potez i da je ovo super klub za rad, napredak i budući razvoj karijere. Koncentriran sam na ovu sezonu i pokušavam iz nje izvući maksimum pa ću na kraju sezone podvući crtu i vidjeti što me dalje čeka. Nekih posebnih ciljeva nemam, osim da momčad ove sezone igra dobro i napravi što bolji rezultat, a ako je moguće i korak više od prošle godine.

Zahvaljujemo Goranu na intervjuu te mu želimo puno uspjeha u nastavku karijere.

Related Articles