ABA liga: Karpošu 5 godina suspenzije, Široki u kvalifikacijama Druge lige

Array

Skupština ABA lige objavila je informacije za narednu sezonu, a one uključuju i sudionike Druge ABA lige.

Na temelju poslanih prijava i interesa klubova poznato je 10 od 12 sudionika druge lige, a to su: Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid.

Preostala dva kluba će biti jasna nakon dva kvalifikacijska turnira. Na prvom će snage odmjeriti tri momčadi iz bosansko-hercagovačkog prvenstva, među kojima su Mladost Mrkonjić Grad, Široki Brijeg i Sloboda Tuzla. Pobjednik turnira upada u drugi, posljednji kvalifikacijski turnir gdje će se pridružiti Primorski, Vršac i Sutjeska.

Po dvokružnom sistemu tražit će se dvije najbolje ekipe koje će se plasirati u Drugu ABA igu. Datum prvog turnira još nije poznat, dok će drugi biti odigran u Laktašima, od 27. do 29. rujna.

Što se tiče promjene natjecateljskih propozicija, prvak druge lige trebao bi se plasirati u prvu, odnosno posljednja momčad prve lige ispati na razinu niže. Dodajmo da je tom odlukom povećana i kvota broja klubova iz jedne države, i to na pet ekipa.

U želji za jačanjem ABA lige odlučeno je organizirati turnire za juniorske ekipe već u toj sezoni, dok se u promotivne svrhe dodatno organizira ABA Superkup, koji će se održati u Baru od 20. do 23. rujna, i to na temelju rezultata iz prošle sezone, na kojima će sudjelovati osam najboljih ekipa.

Na njoj inače neće biti aktulnog prvaka Crvene zvezde, ali će zato biti Cedevita, Partizan NIS, Budućnost VOLI, Igokea, Mega Bemax, Cibona, Mornar i FMP.

Za kraj dodajmo kako će ABA liga u sezoni 2017./ 2018. podmiriti sve putne troškove natjecanja – uz to svakom sudioniku protekle sezone uplatila 12 000 eura putnih troškova (ako, naravno, nema nekih nepodmirenih troškova s ligom).

Karpošu 5 godina suspenzije

Dodajmo i kako je Karpoška sapunica u Beogradu na skupštini dobila svoj kraj: kazna od 12 000 eura i pet godina suspenzije od strane ABA lige.

U Drugoj ABA ligi Hrvatska će imati jednog predstavnika, plus potencijalni Široki, koji će borbu za sudjelovanjem započeti u prvom kvalifikacijskom ciklusu.

Related Articles