ABA liga: Zadrani poraženi kod FMP-a

Array

Katastrofalno odigrana završnica susreta koštala je Zadar bodova na današnjem gostovanju kod FMP-a. Iako Zadrani nisu blistali ni tokom susreta, ipak su bili bolja momčad i imali prednost sve do kraja kada se dogodio neobjašnjiv pad i upisan je četvrti poraz u pet utakmica za momčad Aramisa Naglića.

ABA liga, 5. kolo, 23. listopada

FMP-Zadar 91:76 (18:12, 23:31, 17:20, 33:13)
(Statistika)

Blijedo ofenzivno otvaranje Zadrana nije ponudilo nadu da će parirati na ovom dosta neugodnom gostovanju. Ipak je živost napadački donio Božić, a u drugoj dionici mu se pridružuje najnovije pojačanje Bostic s nekoliko sjajnih vanjskih šuteva te je Zadar odigrao puno bolje napadački do poluvremena, no defanzivno su centri imali puno problema u branjenju fizički impozantnog Oja.

Treća dionica je isto izgledala dosta solidno za goste te su zadržali prednost. Problemi s prekršajima i gubitak koncentracije uvukli su Zadar u probleme, a kada je domaćine još krenuo vanjski šut bilo je jasno što se sprema. FMP je zaista ubacio nekoliko nemogućih šuteva u posljednje tri minute, a Zadar nije imao snage za odgovor.

Čović Radanov su ubacili obojica po 15 poena za FMP dok nam najbolji strijelci dolaze s poražene strane. Bostic je ubacio 21 poen dok je ponovno sjajan bio mladi Luka Božić s 21 poenom i devet skokova. Zaista je šteta što se vanjskoj liniji nitko s unutarnje nije pridružio, a sa svim slabostima Zadar će se ponovno morati nositi i grčevito boriti da izbjegne posljednje mjesto.

Related Articles