#234

Slavonija bolja od sjevera u kupu, Đakovo izbacilo iskusni Čakovec

Čakovečki četveroligaš (C-1 liga Sjever) ugostio je ekipu Đakova u sklopu Kupa Krešimira Čosića. Ekipa Čakovca sastavljena je od prekaljenih majstora sa Sjevera, Zaspana, Vugrineca, Tereka i ostalih, no to im nije ovoga puta bilo dovoljno da prirede još jedno iznenađenje, nakon što su iz kupa izbacili drugoligaša Međimurje, protiv mladih Slavonaca.

KK Čakovec Globetka – KK Đakovo 82:90 (24:20, 23:27, 20:25, 15:18)
Čakovec: Levačić 5, Podvezanec 8, Gomzi, Novak 11, Zaspan, Golubić 20, Vugrinec 26, Vurušić, Terek 12, Škoda, Radek, Marković.
Đakovo: Marjanović, Prša 2, Miličević 3, Češkić 17, Hajduković 13, Blažević, Car 11, Vladović 21, Pralas, Radoš 10, Hrkać 13, Vukadin.

Prva četvrtina pripala je domaćoj ekipi, no tada se igrači trenera Petrovića bude i do poluvremena uspijevaju izjednačiti rezultat. Iako su se Đakovčani uspjeli odlijepiti na pet razlike pred zadnju četvrtinu, uporni Vugrinec i Golubić svojim su poenima i tricama držali svoju ekipu na životu. Ipak, u zadnjoj četvrtini mladost i poletnost žilavih Slavonaca presudila je pobjednika.

Kod domaćih najviše poena postigao je Vugrinec i to 26, dok je Golubić dodao 20. Goste su predvodili Vladović s 21 poenom i Češkić sa 17. Đakovački košarkaši tako su se plasirali u idući krug natjecanja. Suparnik u idućem krugu Kupa bit će poznat nakon izvlačenja parova u prostorijama HKS-a u srijedu 25. listopada u 12 sati. Mogući suparnici tražit će se iz kruga ekipa koji nastupaju u od ove godine novoformiranoj Prvoj ligi.