Aco Petrović: Mora doći do promjene sustava natjecanja

Array

Aleksandar Petrović nešto manje od pet mjeseci vodi Košarkaški savez Zagreba. U predizbornim obećanjima je najavio izglasavanje konačnih i kvalitetnih sportskih kriterija, izrada novih statuta i pravilnika Košarkaškog saveza Zagreba te provedba rebalansa.

U razgovoru za službene web stranice Košarkaškog saveza Zagreba, koje su danas doživjele redizajn, rekao je dokle se stiglo:

“Prve dvije stvari su u završnoj fazi gdje smo došli do završnih dokumenata koji su proslijeđeni klubovima i očekujem da ćemo na Skupštini najkasnije do 1. listopada izglasati sportske kriterije i pravne akte. Ti sportski kriteriji došli su od ljudi koji su se s tim bavili na dnevnoj bazi, zatim na UO i sada su kod klubova koji mogu dati svoje viđenje prijedloga. Mi se pravno moramo usuglasiti sa Sportskim savezom grada Zagreba i moram reći da sam ponosan što smo u kratkom roku došli do ovih stvari. Sportski kriteriji su jasni, javni i transparentni i ono što nas može također zadovoljiti je činjenica da se UO sastaje jednom mjesečno i da se svi odazivaju i donosimo gotovo sve odluke jednoglasno.”

Svima je jasno da postojeći sustav natjecanja nije dobar, ali godinama nije bilo nikakvih promjena. Možda će predstojeća inicijativa iz Košarkaškog saveza Zagreba uroditi plodom.

“Mi iz KSZ-a moramo prema HKS-u povući prijedlog o promjenama sustava natjecanja prije svega u A-2 ligi i ženskoj košarci. Svjesni smo da mora doći do promjene sustava natjecanja, pa tako jedan od prijedloga je da se umjesto pet A-2 liga igraju tri, jer je iluzorno da igra 11 klubova iz Zagreba u A-2 ligi centar. Za očekivati je da će se za godinu dana neke stvari promijenit.”

U nastavku intervjua govorio je o nositeljima kvalitete, radu škola košarke (Cibona, Cedevita) te o potrebnim promjenama u sustavu natjecanja za mlađe kategorije.

Kompletan intervju možete pročitati na www.ksz-zagreb.hr.

Related Articles