Davor Kus stigao na Mavrince

Array

Davor Kus stigao je na Mavrince. I dalje ne u statusu igrača Košarkaškog kluba Škrljevo, i dalje neformalno, kako bi osjetio loptu i dvoranu u kojoj doduše nije rijedak gost. Riječki je bek posljednje četiri sezone proveo u Ciboni od koje se prošle sezone oprostio u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske. Iako je u srpnju napunio 37 godina još uvijek se ne namjerava umiroviti. Pregovori oko dolaska u Škrljevo i dalje traju…

“Stigao sam samo kako bi malo s pomoćnim trenerom Mirkom Ščekićem šutirao na koš. Inače sam ovdje trenirao preko ljeta tako da mi je okolina vrlo poznata. Inače, tek sam došao s ljetovanja tako da se moram naći s ljudima iz kluba pa ću vidjeti oko potencijalnog angažmana. Kontakti postoje sve je u nekim pregovorima”, kaže Kus.

U diplomatskom tonu, s kartama okrenutim nasuprot novinarskog mikrofona Kus priča o njegovim željama za sljedeću sezonu.

“Moja želja je da Škrljevo bude dobro i da ostane u A-1 ligi i one sljedeće sezone. Da li će to biti sa mnom ili bez mene, to ćemo vidjeti”, rekao je.

Stigla su pojačanja – Perković, Stipčić i Šamanić s jasnom tendencijom kluba oko dovođenja još nekih pojačanja?

“Perković je odličan igrač, a još je i domaći. Bit će dobro pojačanje, puno igrača je ovdje na probi, ekipa nije definirana. Treba završiti uvodni dio priprema da se složi ekipa pa će se onda nešto više moći reći o kvaliteti rostera za sljedeću sezonu”, kaže Kus.

Jedanaest sezona je u tri intervala proveo riječki razigravač u Ciboni. Naosvajao se trofeja, igrao i u grčkom AEK-u, španjolskim klubovima Unicaji i Fuenlabradi te u talijanskom Trevisu. O zagrebačkom kolektivu jasno, ima posebno visoko mišljenje.

“Cibona je moj klub, jedan lijepi dio mog života u kojem sam proveo prekrasne godine i na privatnom i na sportskom planu. Sigurno da sam jako ponosan, život je krenuo dalje, neke druge stvari se događaju. Bilo je i malo manje lijepih trenutaka u Ciboni budući da se posljednjih godina smanjio budžet. Ali, taj klub ima svoje navijače, cijeli Zagreb je iza njega, ima veliki broj mladih talenata u omladinskoj školi tako da za budućnost Cibone ne treba strahovati”, kaže Kus.

Osvrnuo se zakratko i na reprezentaciju koju ove jeseni očekuje nastup na Eurobasketu. Za seniorsku vrstu nastupio je na Eurobasketu 2007. godine na kojem je Hrvatska bila šesta, a sudjelovao je i na Olimpijskim Igrama u Pekingu godinu dana kasnije.

“Šanse su dobre, igramo kod kuće. Osim Francuske i Španjolske, dakle glavnih favorita od trećeg do desetog mjesta može doći osam podjednako dobrih reprezentacija. Jako su male razlike u kvaliteti, radit će se o trenutku, stanju forme, potencijalnih problema s ozljedama. Igrači moraju dati sve od sebe a onda će doći i rezultat”, zaključuje Kus.

Related Articles