Subota, 19 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Aco Petrović uoči Splita:”Duboko sam povrijeđen!”

  Splitski predolimpijski turnir svakim danom sve je bliže (29. lipanj – 4. srpanj), a brojne reprezentacije objavile su preliminarni popis igrača za iste, međutim, izbornik Hrvatske Veljko Mršić još nije izašao u javnost s imena. Hrvatska će u skupini igrati protiv Brazila te Tunisa, dok će u drugoj nastupati Njemačka, Rusija i Meksiko. Važno je naglasiti da će samo pobjednik turnira u Splitu biti putnik u Tokio.

  A u velikim planovima je i brazilski izbornik Aco Petrović koji ističe da će njegova ekipa biti iznimno jaka u Splitu, ali i da su ga pogodila dva otkazivanja.

  “Brazilska momčad bit će jaka u Splitu, ali osobno sam duboko povrijeđen otkazima Didija i Guija Santosa!” – napisao je Aco na twitteru.

  Petrović u Hrvatskoj tako neće moći računati na člana New Orleans Pelicansa Didija Louzadu te 18-godišnjeg Guilhermea Santosa, dojučerašnjeg igrača brazilskog Minasa, koji se odlučio za izlazak na ovogodišnji NBA draft.

  Preostala tri turnira za odlazak na Olimpijske igre bit će odigrana u Kaunasu, Beogradu i Victoriji. Uspiju li trijumfirati u gradu pod Marjanom, izabranici Veljka Mršića će u Tokiju igrati u skupini B zajedno s Australijom, Nigerijom i pobjednikom kvalifikacijskog turnira u Beogradu.

  zadnje objave