Četvrtak, 29 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Aco Petrović: Utakmicu smo dobili obranom

  Cedevita je jučer na domaćem terenu poražena od Lietuvos Rytasa kojeg vodi bivši trener Zagrepčana i poznati hrvatski stručnjak Aco Petrović. Vitamini su imali čak 16 poena prednosti u jednom trenutku, no to nije bilo dovoljno za konačnu pobjedu te su Litvanci u napetoj završnici slavili u Domu sportova. Svakako valja nadodati da je upravo s Petrovićem Cedevita ostavarila najveći uspjeh kluba, a to je treće mjesto ovog natjecanja.

  - Advertisement -

  Nolan Smith je u posljednjem napadu promašio šut za pobjedu, a svoje viđenje ove utakmice dali su Jasmin Repeša i Miro Bilan.

  Mislim da je trebao ranije krenuti u zavšrnicu, s obzirom da smo imali tri faula i da bi nakon eventualnog koša mogli raditi faul. Istina da je pogađao već takve šuteve. No trebao je imati glavu gore, vidjeti je li otvorena neka linija dodavanja i s koje strane dolazi pomoć, rekao je Cedevitin trener Jasmin Repeša, nakon čega je dao i svoje mišljenje razloga poraza. Mislim da je bit ove utakmice što nismo imali energiju koju ova ekipa mora biti da bi dobila. Mi ako zabijemo 83 poena, moramo dobiti utakmicu s 15 razlike jer smo takav profil ekipe i to je takav način igranja. Imali smo problema s rješavanjem igre dva na dva, rotacijom i pritiskom na loptu, koji nije bio kako treba i to je razlog poraza.

  Bilan je bio vidno razočaran, s obzirom na to da su Vitamini lako mogli okončati utakmicu u svoju korist.

  Imali smo dosta prilika da prelomimo utakmicu da pobjeda ode na našu stranu. Nismo ih iskoristili, iako smo par puta smo imali vodstvo od desetak razlike. Mada, u jednom napadu primili smo čak sedam poena kad su se vratili u egal i, nažalost, mi smo na kraju sami sebe pobijedili.

  Za kraj je izjavu dao i Aco Petrović, bivši Cedevitin trener.

  Bila je to veoma teška utakmica za sve aktere. Pogotovo što bi u slučaju pobjede Cedevite Zagrepčani otišli na dvije pobjede viška četiri kola do kraja i to bi već za nas bila teška misija. Cedevita je propustila u dva navrata ubiti utakmicu i onog trenutka kad su imali 14 razlike u prvom poluvremenu šutnuli su pet nerezonskih trica. Dok smo igrali u ritmu bez obrana Cedevita je dominirala, no onog trenutka kad smo promijenili način branjenja na Bilanu i Nurkiću to nam je donijelo rezultata. Utakmicu smo danas dobili defanzivno.

  Prije početka utakmice, predsjednik Cedevite Mladen Veber je poklonio Aci Od predgrađa do Eurolige, knjigu o Košarkaškom klubu Cedevita.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE