Utorak, 17 svibnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  Aco Petrović:”Cibona je pogriješila kod Markote, ljude u klubu opterećuje postbandićevska era”

  Aktualni izbornik Brazila Aleksandar Petrović iz Zagreba promatra košarkaška zbivanja koja su ponovno uvelike kreirana korona situacijom. Aco je u razgovoru za Sportske novosti pričao o splitskom predolimpijskom turniru, svome Brazilu, hrvatskoj reprezentaciji, ali i neizostavnoj temi kada je on u pitanju – Ciboni

  - Advertisement -

  „Puno je nepoznanica u ovom trenutku, razgovarao sam i s ljudima iz FIBA-e, s ljudima iz Brazila sam stalno na zoom sastancima, jer protokol za reprezentacije koje dolaze u Europu za te kvalifikacija još ne postoji. Ono što znam jest da do 9. travnja trebam na FIBA-u poslati popis od 24 igrača između kojih ću birati 12 za Split. Mislio sam čak da imam na završnim pripremama 12 igrača, uz tri rezerve, ali mislim da ću zbog cijele situacije morati skupiti 16 igrača, kako bih imao dovoljnu zalihu u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti jer ćemo se stalno testirati.“

  Petrović tvrdi da bi Mršićeve „slatke brige“ mogle biti i problem“

  „Ono što kod Hrvatske može biti problem, ukoliko svi budu na dispoziciji, jest velika gužva na dvije visoke pozicije, kod mene je tu sve jasno. Veljko Mršić govori kako su to slatke brige, ali bit će mu definitivno teško.“ – priča Aco.

  Pod Tornjem je ovih danas bilo posebno turbulentno. Klub je nakon svađe s trenerom Vladimirom Jovanovićem napustio Damir Markota.

  „Tu je napravljena greška u koracima što se tiče Markote. Njega su dovodili tijekom sezone i ako je došlo do konflikta, oni su se morali skupiti, pomiriti, ostati svi na istoj strani do završetka sezone, a onda raspetljavati stvari. Preriskantno je ulaziti u završnicu sezone sa suženim rosterom i bojim se da bi to, što se tiče Cibone moglo biti pogubno u utrci sa Zadrom, Splitom i Goricom. S druge strane, ako Krka dobije Split u ABA ligi, Ciboni će biti neophodna barem jedna pobjeda u regionalnoj ligi. I tu su morali biti pametniji, morao se progutati ponos…“ – napominje Petrović, ali i upozorava na jedan potencijalni „veći“ problem koji prijeti Vukovima.

  „Za klub stiže i postbandićeva era, pa je pitanje što će se tu uopće događati nakon izbora u Zagreba, a sve to skupa sigurno opterećuje ljude koji su u klubu.“ – zaključuje.

  Cijeli razgovor pročitajte ovdje.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE