Srijeda, 18 svibnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  Aco Petrović:”Ja sam najpodcjenjenija osoba u hrvatskoj košarci”

  Gost emisije Sport nedjeljom bio je izbornik Brazila Aco Petrović. Pričao je o brojnim temama, svojim trenerskim uspjesima, ABA ligi, zagrebačkim izborima kroz prizmu sporta…

  - Advertisement -

  “Ja sam najpodcjenjenija osoba u hrvatskoj košarci. Razlog je vjerojatno moja ekstravagancija ili konfliktnost, ali isto tako sam svjestan da kad se spomene moje ime uvijek se izvuče 2001. godina. Ako moram sam sebe braniti, što se tiče trenerske karijere, od 1992. do 1995. godine Cibona je u dva navrata ušla među osam klubova u Europi, kada ispadamo u direktnim sudarima s budućim prvacima Europe. Nakon toga, preuzimam Sevillu na 13. mjestu španjolske lige i odvodim je do finala. Iduće sezone isti klub je debitant u Euroligi i plasira se u drugi krug natjecanja. 2001. godine odvodim Anwil Wloclawek do polufinala Saporta Kupa (današnji Eurocup) gdje ispadamo od Valencije. Kreator sam i najvećeg uspjeha Cedevite (treće mjesto Eurocupa), zatim odlične sezone sa Zadrom, bili smo četiri mjeseca neporaženi u ABA ligi…” – otvorio se Petrović koji je pritom napomenuo kako je on jedina osoba koja je kao igrač, ali i trener, bila sudionik Europskog i Svjetskog prvenstva te Olimpijskih igara.

  Upitan o ABA ligi, Aco je rekao sljedeće.

  “Nije bitno što ja mislim, činjenica je da ako upitaš Cibonu, Split, Zadar i Goricu žele li igrati i sljedeće sezone u ABA-i, svi će ti reći da žele. Poznavajući prilike, u trenutku kada Crvena Zvezda dobije garanciju za Euroligu, tada se ABA liga gasi, ona više ne postoji, a to bi se moglo dogoditi za dvije godine. Tek tada će uslijediti jačanje naše lige i izlazak prema FIBA natjecanjima.”

  Petrović je zagovornik HT Premijer lige i njenog jačanja, ali ključno je ono što žele klubovi – a to je ABA liga.

  “Imate 33 kola HT Premijer lige, ja se pitam tko to gleda? 80% utakmica je bilo negledljivo.”

  Ante Breko upitao je Petrovića i što će biti s Cibonom?

  “Gledam, pratim i svađam se doma. Dolazi postbandićevsko vrijeme, utrku za gradonačelnika ne gledam kroz prizmu aktivizma, već onog dijelića što će biti sa sportom i košarkom? Ja od nikoga ne čujem nijednu riječ o sportu. Znam da je 2018. Grad Zagreb dao značajne iznose sportskim klubovima, a sada mogu doći aktivisti koje sport ne zanima. Pobjeda eventualno Klisovića znači povratak na velika vrata Cedevite po meni, vrlo brzo se Cedevita Junior pretvara u Cedevita senior jer 99% ulaze u HT Premijer ligu. Je li uopće realno da dođe Filipović? Ja govorim o realnim stvarima. Od Tomaševića nisam čuo nijednu riječ o sportu, ja ne znam što on misli.” – priča Aco i nastavlja.

  “Mi govorimo o smiješnim ciframa, uzmimo da je Cibona imala budžet ove sezone 500.000 eura neto, tih novaca sljedeće godine nema.” 

  Cijelo gostovanje možete pogledati ovdje. 

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE