#234

Acu Petrovića sutra čeka debi na klupi Brazila

I Južna Amerika, baš kao Europa i ostali kontinenti, igra svoj prvi kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2019. Sutra će Brazil, kog je prošlog mjeseca preuzeo hrvatski trener Aleksandar “Aco” Petrović, otvoriti ciklus na gostovanju protiv Čilea. U ponedjeljak ih u Braziliji čeka domaćinstvo protiv Venezuele.

Petrović može računati na najbolje moguće igrače, s obzirom na to da u Južnoj Americi nema problema i sukoba neke od organizacija s FIBA-om, kao što je slučaj u Europi s Euroligom. Hrvatski strateg moć će računati i na bivšeg dugogodišnjeg NBA igrača i vlasnika NBA prstena, centra Andersona Vajeraa.

“Nažalost nisam mogao nastupit na Olimpijskim igrama zbog ozljede, ali sam vrlo sretan što sam nazad u reprezentaciji. Spreman sam braniti boje Brazila u ovoj fazi. Ne mogu dočekati utakmicu”, izjavio je 35-godišnji centar.

Hrvatski trener svoje je ambicije najavio već po dolasku prošlog mjeseca:

“Ovo je za mene novi izazov, a imamo tri cilja – plasirati se na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre te napraviti što veću bazu igrača. Radujem se poslu u Brazilu i obećajem da ću naučiti portugalski jezik.”