#234 Aljoša Šarac: "Bit ću spreman za Hermes" | Crosarka.com #234

Aljoša Šarac: “Bit ću spreman za Hermes”

Kapetan Vrijednosnica Osijek Aljoša Šarac, još prije mjesec i pol dana zaradio je nezgodnu ozljedu zadnje lože u susretu protiv Zaboka. Već u startu prognoze su bile da će se na parket vratiti za otprilike dva mjeseca. Aljoša je od te utakmice liječio ozljedu i nestrpljivo čeka na povratak. Uhvatili smo ga između terapija i treninga i porazgovarali kratko s njim.

Pretpostavljam da je za profesionalnog igrača najgori osjećaj kada je ozlijeđen i ne može pomoći suigračima i to još sve mora gledati s tribina.

 Apsolutno se slažem! Za sportaša vjerujem da nema goreg od osjećaja kad gledaš dečke kako igraju a ti im ne možeš pomoći. No, nažalost, i ozljede su sastavni dio sporta.

Kako teče oporavak i u kojem je stanju loža sada?

Oporavak je protekao prema očekivanjima, uz svakodnevne  terapije i poštedu od svih napora. Pet tjedana nakon ozljede, mišić je zarastao, međutim zbog svega je oslabio pa sam trenutno u procesu jačanja.

Sudjeluješ li u treninzima s ostatkom ekipe?

S ekipom sam počeo trenirati upravo ovih dana, a zadnjih 10-ak dana sam bio u posebnom programu treninga u dogovoru s trenerima, doktorom i klupskim fizioterapeutom.

Kada te možemo očekivati na terenu?

Plan je da prva utakmica nakon ozljede bude protiv Hermes Analitice koja se igra u Osijeku 2.12. i ako sve bude teklo prema očekivanjima, nastupit ću tada.

Hvala Aljoši na odvojenom vremenu.