Adriatika liga nije ni počela a već se osipa

Array

Prvo kolo Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige Adriatika, zakazano za 26. rujna, neće započeti sve ekipe koje su se u startu ovog projekta i prijavile. Naime, podgorička Budućnost istupila je iz natjecanja zbog financijskih poteškoća koje ima, a zamijenila ih je ekipa Slobode iz Novog Grada.

“ŽKK Budućnost je klub s dugom tradicijom ali smo u korektnoj komunikaciji došli do dogovora da je bolje ne počinjati ligu ako je se ne može i završiti”, rekao je direktor Lige Vladimir Vuković. Brzom reakcijom ljudi iz Upravnog odbora lige poziv su uputili ŽKK Slobodi iz Novog Grada i oni su kao predstavnik Bosne i Hercegovine prihvatili sudjelovanje.

Tako će Adriatik liga startati s 12 ekipa od čega su 3 iz BiH (Čelik, Mladi Krajišnik i Sloboda), jedna iz Hrvatske (Novi Zagreb), 5 iz Srbije (Partizan, Radivoj Korać, Vojvodina, Voždovac i Hemofarm Stada), 2 iz Slovenije (Athlete Celje i Ilirija Ljubljana) te jedna iz Mađarske (PTE Peac).

Na financijske probleme naletjeli su i u klubu Hemofarm Stada koji će, zbog odustajanja glavnog sponzora – koncerna Hemofarm, koji ih je sponzorirao dvadeset godina, najvjerojatnije ovog tjedna dobiti novo ime – Vršac. Hoće li Vršac moći isfinancirati sudjelovanje njihova kluba u međunarodnoj ženskoj regionalnoj ligi ili će se samo opredijeliti za igranje domaćeg prvenstva, pokazat će vrijeme.

Related Articles