Agonija Cibone nastavljena i u Rusiji

Array

Poraz Cibone u Eurokupu protiv ekipe Spartaka 21. je u nizu za zagrebačku momčad u europskim natjecanjima koja polako ruši sve negativne rekorde. Nakon propuštene prilike u Ljubljani i gubitka samopouzdanja Cibosi su i ovaj put teško poraženi, dok je Spartak odradio lakši trening pred utakmice koje im slijede u nastavku sezone.

Cibona je utakmicu započela dosta loše i neorganizirano, a domaćini su već na početku pokazali u kojem smjeru će ova utakmica ići. Carter i Dragičević od početka su punili poenima Cibonu kod koje je jedino Mašić nešto odigrao u prvom periodu sa dvije pogođene trojke. Drugi period domaćin je nastavio sa dominacijom i prednost je rasla iz sekunde u sekundu. Sjajan šut domaćin je imao za tri poena, a samo u prvom poluvremenu ubacili su čak 9 šuteva za tri poena uz odličan postotak od 57%. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 51:23.

Početak drugog poluvremena Cibona je otvorila nešto bolje te uspijevala držati domaćina na 30-ak poena prednosti i ne dopustiti im da odu i na puno neugodniju razliku. Žižić je u tom razdoblju izveo čak 10 slobodnih bacanja i postigao većinu poena Cibone sa linije za jedan poen. Domaćin je i dalje odlično šutirao za tri poena, a istakao se Strelnieks i Zavourev kojem su šutevi ulazili sa svih pozicija.  Zadnji period bio je odrađivanje posla za obje ekipe, Spartak je igrao opušteno bez prevelike želje za postizanjem poena dok je Cibona većinu svojih starijih igrača odmarala na klupi. Igru Cibone vodili su u tom periodu Kovačević i Marčinković što dovoljno govori o ozbiljnosti igre u zadnjem periodu. Krajnji rezultat od 93:60 najbolje prikazuje sliku Cibone u ovoj utakmici koja je izgledala potpuno izgubljeno bez pravog vođe kako na terenu tako i na klupi.

Kod domaćina koji su postigli čak 14 šuteva za tri poena istakli su se Zavourev sa 15 i Strelnieks sa 12 poena, dok su kod Cibone Mašić, Kovačević i Hamilton postigli po 10 poena.

Related Articles