Morović: Spreman čekam pravu ponudu

Array

Vijest da je Vedran Morović već nakon prve službene utakmice ove sezone dobio otkaz u Širokom bila je poprilično iznenađenje. Posebno ako se zna da je svega godinu dana ranije bio jedan od ključnih igrača kluba iz Hercegovine u osvajanju prvenstva i kupa BiH, te vrlo dobrom plasmanu u regionalnoj ligi. Kako ta priča izgleda iz njegovog kuta?

“Razlozi koje su oni naveli nemaju veze sa zdravom logikom. Cijelo ljeto sam trenirao na Višnjiku, prošao svaki dan priprema, koje su počele 13. kolovoza i odigrao sve pripremne utakmice. Dakle, bio sam potpuno spreman i pridonosio klubu svojom disciplinom, ponašanjem i igračkim iskustvom, a razlozi zbog kojih su me otpustili su neki drugi. Klub financijski stoji jako loše, a ja sam bio najplaćeniji igrač i to je jedan od glavnih razloga. Mislim da sam stvarno u odličnoj formi. Gdje god da odem, vjerujem da ću se brzo uklopiti. Sada sam u najboljim, najzrelijim godinama za igrače na mojoj poziciji i mislim da mogu igrati na dobroj razini sigurno još četiri-pet godina”, kaže u uvodu Morović.

Za razliku od prošlog puta, kada se od kluba oprostio na lijep način, nakon osvajanja trofeja, ovaj put nije bilo tako.

“Kada su već tako postupili, mogli su barem završiti odnos na korektan način. Na svakoj pripremnoj utakmici sam bio najbolji ili jedan od najboljih igrača, što su i oni sami izjavljivali kroz medije i to se lako može vidjeti. Prvu prvenstvenu utakmicu smo odigrali loše i izgubili, a ja sam kao najskuplji igrač bio pod povećalom. Naravno, oni kao klub imaju na to pravo. Jedino što me smeta je način na koji su to napravili. Mogli su to učiniti na drugačiji, normalniji način.”

U kakvoj ste sada formi i koliko je ona daleko od prave natjecateljske?

“Mislim da sam zaista u odličnoj formi. Gdje god da odem, vjerujem da ću se brzo uklopiti. Sada sam u najboljim, najzrelijim godinama za igrače na mojoj poziciji i mislim da mogu igrati na dobroj razini sigurno još četiri-pet godina”, kaže 29-godišnji Zadranin.

Postoji li mogućnost povratka u matični klub?

“Slobodan sam igrač i bez zastupnika, budući da sam nedavno raskinuo ugovor s agencijom Beobasket. Otvoren za sve razgovore pa ćemo vidjeti.”

Dosta kvalitetnih, provjerenih igrača je ove sezone još uvijek bez kluba.

“Situacija nije dobra općenito u društvu pa tako ni u sportu i košarci. Ni kod nas ni drugdje u Europi. To je otežavajući okolnost za sve ljude pa i za nas sportaše, ali moramo živjeti s tim.”

Za Vedrana Morovića često se kaže kako je njegova karijera mogla ići drugačijim putem da nije imao problema s ozljedama.

“To mi posebno smeta. Ne bih se vraćao na ono što je bilo, jer je to prilično komplicirana i ružna priča, ali u posljednje četiri sezone propustio sam samo četiri utakmice i to zbog sitnih problema kao što su nabijeni prst na ruci ili žulj na nozi. Uvijek se povlače nekakvi moji zdravstveni problemi, a oni su davna prošlost. To je bilo prije pet godina i stvarno mi je dosta da se uz moje ime uvijek vežu te priče. U potpunosti sam zdrav i spreman”, dodao je Morović.

Related Articles