Utorak, 22 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  AKK VERN’ na korak do ulaska u B1 ligu

  Ovogodišnja C1 liga bogatija je za jednu novu košarkašku priču. Naime riječ je o novom košarkaškom klubu koji je nastao po uzoru na američke sveučilišne ekipe (Akademski Košarkaški Klub VERN’).

  Potaknuti odličnim rezultatima na studentskoj razini natjecanja vodstvo Veleučilišta VERN’ odlučilo je pružiti podršku svojoj košarkaškoj ekipi te im omogućiti natjecanje u klupskom rangu. Kako je riječ o novoosnovanom klubu moralo se krenut od prve stepenice a to je C1 liga. Tokom sezone studenti VERN’a  zasigurno su opravdali status favorita B skupine C1 lige te osvojili prvo mjesto sa 12 pobjeda i tek jednim porazom.

  Završnica natjecanja tek slijedi na Final four turniru koji će se održati 20. i 21. travnja u Ogulinu. Osim Vern-a final four su izborili ekipe Labrada, Zapruđe i Ogulin. U prvom polufinalu snage će odmjerit prvoplasirana ekipa A skupine Labrada i drugoplasirana ekipa B skupine Zapruđe. Podjednako dobre momčadi u čijoj utakmici zasigurno nema favorita. U drugom polufinalu Vern’ će odmjerit snage sa domaćinom turnira ekipom Ogulina. Igračka kvaliteta je na strani Vern’a, međutim Ogulin ove sezone nezna za poraz na domaćem terenu tako da će utakmica zasigurno biti neizvjesna

  Ovogodišnja završnica C1 lige, odnosno final four turnir ima dodatan rezultatski naboj jer potencijano dvije odnosno možda čak i tri ekipe mogu izboriti ulazak u viši rang (B1 ligu). Naime, Moslavina je odustala od natjecanja u A2 ligi i time otvorila još jedno mjesto koje vodi iz C1 lige u B1 ligu. Ukoliko se dogodi fuzija klubova unutar A2 lige čak bi i trećeplasirana ekipa final four turnira izborila ulazak u B1 ligu.

  Osim borbe za ulazak u B1 ligu košarkašku ekipu VERN’a očekuje jos završnica studentskog prvenstva grada Zagreba kao i polufinalni turnir prvenstva Hrvatke kojemu su domaćini. Tu će odmjeriti snage sa Sveučilištem iz Zagreba, Sveučilištem iz Osijeka i Veleučilištem iz Vukovara. Dvije prvoplasirane ekipe osiguravaju završnicu prvenstva (final four) koji će se održat u Puli krajem svibnja.

  Šlag na kraju sezone za Vern’ove košarkaše će zasigurno biti odlazak na Europsko studentsko prvenstvo u Split.  Sudjelovanje na ovom prestižnom studentskom prvenstvu izboreno je prošlogodišnjim odličnim uspjehom na državnoj razini gdje su u vrlo uzbudljivoj finalnoj utakmici tijesno poraženi od kasnije se pokazalo i viceprvaka europe Sveučilišta iz Splita. Drugo mjesto je na taj način osiguralo putovanje na euro.

  zadnje objave