Mario Hezonja propušta Nike Hoop Summit

Array

Mario Hezonja ipak neće predstavljati Hrvatsku na Nike Hoop Summitu koji će se 20. travnja održati u Rose Garden Areni u Portlandu (SAD).

Hezonja se oporavio od ozljede gležnja i trebao je igrati za selekciju Svijeta protiv vršnjaka iz SAD. Kako smo već pisali, u klubu su dali pristanak za nastup našeg mladog reprezentativca, ali samo u slučaju ako ne bude potreban za nastupe u ACB ili Euroligi. Na kraju se zakomplicirala situacija u njegovoj Barceloni te je odlučeno da naš mladi reprezentativac ipak pošalje odbijenicu organizatoru ovog prestižnog događaja te pojača trenutno trećeplasiranu ekipu španjolskog prvenstva.

Maria bi tako mogli gledati već večeras u Ateni u trećoj  utakmici za plasman na Final Four Eurolige protiv Panathinaikosa. Trenutno je 1-1, prošli tjedan je Barca poražena je na domaćem parketu 66:65. Grčki mediji najavljuju pravi spektakl i bilo bi odlično kada bi u toj utakmici pored Roka Ukića i Ante Tomića vidjeli i Super Marija.

Umjesto Hezonje u roster Svijeta pozvan je bek šuter Tomas Dimsa (1994) iz Litve, a ostali sudionici su: Krila: Sergey Karasev (Rusija/Triumph, 1993), Andrew Wiggins (Kanada, 1995), Gabriel Deck (Argentina, 1995) i Livio Jean-Charles (Francuska/ASVEL, 1993); bekovi Dante Exum (Australia, 1995), Nikola Ivanović (Crna Gora/Budućnost, 1994), Dennis Schröder (Njemačka/New Yorker Phantoms, 1993), Marlo Hezonja (Hrvatska/Regal FC Barcelona, 1995); centri Mouhammadou Jaiteh (Francuska/Maritime, 1994) i Karl Towns, Jr. (Dominikanska Republika, 1995).

Related Articles