Aktivno u Ciboni: Tri nova pojačanja pod Tornjem!

Cibona je počela hvatati korak za svojim konkurentima te se očekuju novi potpisi u narednom periodu.

Svi su se pitali što radi Cibona i događa li se nešto. Vukovi su spremili tri nova pojačanja kao iz vedra neba te poslali poruku da će se i njih nešto pitati. Domagoj Proleta, Jakov Mustapić te Jacob Grandison nova su Cibonina imena.

Prvi na listi je Domagoj Proleta, 25-godišnji Dubrovčanin koji igra na poziciji krilnog centra. Prošlu sezonu je nastupao za Circus Brussels. U prosjeku je ostvarivao 8.7 poena, 3.3 skoka te 0.8 asistencija po utakmici u sklopu BNXT lige. Svoj košarkaški put započeo je u Avili te ga je kasnije vodio kroz KK Zagreb, Zabok, USK Prahu, DEKSTONE Turi Svitavy te Acunsa Gipuzkou. 

Iduće ime je dobro poznato ime u hrvatskoj košarci. Radi se o Jakovu Mustapiću, iskusnom 29-godišnjem Zagrepčaninu kojem je ovo povratak u zagrebačku momčad. Prijašnju sezonu je proveo u Cedeviti Junior te je u sklopu HT Premijer Lige u prosjeku bilježio 10.5 poena, 3.4 skoka te 3.5 asistencija po susretu. Sa “Juniorima” dogurao je do polufinala domaćeg prvenstva gdje su sa ukupnih 2-0 poraženi od kasnijih doprvaka, ekipe Splita. Prošao je brojne domaće klubove, a to su: KK Cedevita, Zabok, Kvarner 2010, KK Split, JOLLY te Osijek. Inozemne angažmane je pronašao u Miasto Szkla Krosnu, Igokei, King Szczecinu, OKK Slobodi iz Tuzle te Sparsima.

Posljednji, ali ne i najmanje važan je Jacob Grandison, 25-godišnji Amerikanac koji igra na poziciji razigravača. Dolazi sa sveučilišta Duke gdje je nastupao za Duke Blue Devilse. U prosjeku je bilježio skromnih 4.4 poena, 2.0 skokova te 1.3 asistenciju po utakmici. Nastupao je još za Holy Cross Crusaders te Illionis Fighting Illini. Ovo mu je prvi inozemni angažman te stoji za vidjeti kako će se priviknuti na ovo podneblje i europski stil košarke.

 

Related Articles