Katarina Trehub novo je pojačanje riječkog FSV-a

Vraća se u klub čije je boje branila prije pet sezona.

Katarina Trehub (191-C-97) novo je pojačanje riječkog FSV-a. Za dvadesetpetogodišnju Vinkovčanku ovo će biti ponovni povratak u klub čije je boje kratko branila u sezoni 2018/2019, kada je svojim sjajnim igrama pomogla FSV-u izboriti plasman u prvoligaško društvo.

Protekla sezona za Trehub je donijela niz izazova i puno promijena. U jednoj sezoni  promijenila je tri kluba u tri različite zemlje. Sezonu je započela u portugalskom velikanu Benfici gdje je upisala devet nastupa. Četiri u prvenstvu Portugala (11 košava, 5.5 skokova), te pet u EuroCupu (5.6 koševa, 4.8 skokova).

Nezadovoljana minutažom na polovici sezone odlučila se na promijenu sredine i odlazak u tadašnjeg talijanskog prvoligaša Akronos Moncalieri, gdje se također zadržala vrlo kratko. U najvišem rangu talijanske ženske košarke za Akronos je upisala osam nastupa (2.4 koša, 2.6 skokova), nakon čega je raskinula ugovor i sezonu zaključila u redovima češkog prvogaša KP Brno.

Za KP Brno odigrala je završnicu sezone i upisala ukupno tri ligaška nastupa, u kojima je prosječno bilježila učinak od 6.3 koša, 6.7 skokova i 1.3 asistencija po utakmici.

Karijeru je započela u rodnim Vinkovcima, a potpunu igračku afirmaciju stekla je u redovima ŽKK Pula u kojoj je provela pet sezona prije odlaska u Italiju.

U Italiji je pored ranije spomenutog Akronos Moncalieria igrala još  i za BCB Bolzano, te RR Retail Galli San Giovanni Valdarno.

U sezoni 2018/2019 nastupajući za ŽKK Pula bila je MVP prvenstva i najbolja skakačica Prve ženske košarkaške lige Hrvatske.

Prošla je sve mlađe reprezentativne uzraste, a najveći reprezentativni uspjeh do sada ostvarila je s U-20 reprezentacijom Hrvatske, koja je 2017. godine na Europskom prvenstvu divizije B u Izraelu osvojila broncu. Katarina je na tom natjecanju u sedam odigranih utakmica postizala 3,7 koševa i imala 3,4 skokova i 0,3 asistencija po utakmici.

Related Articles